12.8 C
De Bilt

Opening groene schoolplein basisschool Wereldwijs Zoetermeer

Op vrijdag 26 mei heeft wethouder Marijke van der Meer, jeugd en onderwijs, met een korte toespraak en een officieel aftel moment samen met de kinderen het groene schoolplein van de basisschool Wereldwijs, Kerkenbos 28 geopend. De gemeente Zoetermeer wil de steun aan dit initiatief benadrukken dat het groot belang hecht aan een gevarieerde en groene omgeving voor kinderen om te spelen.

Groene schoolplein

Met een officieel aftel moment telde de wethouder met de kinderen af van 10 naar 0 en gaf het startsein door het lostrekken van het lint samen met twee leerlingen. Alle leerlingen gingen 2 aan 2 van start met een parcours over de speelheuvel en het
schoolplein en namen spelelementen op het plein in gebruik. De wethouder sprak de wens uit dat de kinderen nog lang zouden kunnen genieten van de prachtige speelplek.

Naast de nieuwe groene speelobjecten is er ook aandacht voor spelen-inclusief. Er is een mandschommel opgehangen waar een mindervalide meisje uit de buurt gebruik van maakt. Daar is de wethouder heel blij mee.

De directeur van de school, Ellen Stoel bedankte de sponsoren: de Nederlandse stichting voor het gehandicapte kind die de mandschommel mogelijk had gemaakt, Jantje Beton, Fonds 1818, het Cultuurfonds en de Gemeente Zoetermeer, die het mogelijk hebben gemaakt om het schoolplein te vergroenen. Via het programma Duurzaam en Groen is in 2021-2022 als pilot 25.000 euro subsidie beschikbaar gesteld voor het vergroenen van schoolpleinen. Ook Hoek Hoveniers die het vernieuwde plein had aangelegd, werd bedankt. En tot slot
alle kinderen van Wereldwijs die hadden meegedaan met de sponsorlopen om extra geld in
te zamelen voor het nieuwe schoolplein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio