14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Feestelijke opening speeltuin Dorp: Samen maken we de wijk

Zoetermeer – De Speeltuin aan de Ferdinand Bolstraat is vernieuwd. Wethouder Jan Iedema (wijkwethouder Dorp) en Joost van Boven (Performance Manager Nutricia) openden de nieuwe speeltuin zaterdag samen met de buurt.

Bewoners hebben meegewerkt aan het nieuwe ontwerp voor de speeltuin. De bestaande plek is opgeknapt. Er kwam onder andere een nieuw speeltoestel, de zitblokken zijn verfraaid en er zijn extra prullenbakken en heggen geplaatst. Door de nieuwe inrichting maken meer kinderen er gebruik van en is het een plek geworden waar buurtbewoners samenkomen. Met de komst van de vernieuwde speeltuin is ook de overlast afgenomen.

Samen maken we de wijk

Nutricia bestond onlangs 125 jaar en wilde iets bijdragen aan de stad. Hun oog viel op de vlakbij gelegen speeltuin. “We willen graag iets doen voor de buurt en een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van kinderen.” vertelt Joost van Boven (Performance Manager Nutricia). “De helft van onze medewerkers woont met veel plezier in Zoetermeer. Het is daarom ook bijzonder om via deze weg iets terug te doen.”

Speeltuin

De donatie van 12.500 euro kwam op het juiste moment. Regelmatig kwamen er bij de gemeente en bij de politie meldingen binnen van overlast. Daarnaast waren de attributen wat sleets en ouderwets. De buurtverbinder van Gro-up Buurtwerk ging aan de slag. Er volgden gesprekken met buurtbewoners, jongerenwerkers, wijkagenten en de gemeente. De gemeente legde extra geld bij vanuit het wijkimpulsbudget. “Dit is een goed voorbeeld van samen de wijk maken.” licht wijkwethouder Jan Iedema toe. “Dankzij de samenwerking met Nutricia en de inzet van bewoners is de saamhorigheid in de buurt toegenomen en de overlast afgenomen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio