15.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Picasso Lyceum wint 2.500 euro voor Wijktuin Rokkeveen

Zoetermeer – Leerlingen van het Picasso Lyceum hebben gisteren tijdens het slotdebat van Stadhuis van Democratie 2.500 euro gewonnen voor Wijktuin Rokkeveen. De gemeente schenkt dit bedrag namens de leerlingen aan het goede doel.

Picasso Lyceum

Het slotdebat vond plaats op woensdag 19 maart in de raadzaal. Na de opening van burgemeester Michel Bezuijen, lieten leerlingen uit 4 havo en 4 vwo van het Picasso Lyceum hun debatvaardigheden zien in een debat met de aanwezige raads- en commissieleden. De scholieren kregen ook de kans om vragen te stellen over de taken en verantwoordelijkheden van de raad.

Wijktuin Rokkeveen

De scholieren kregen de taak om in groepjes een pitch te houden voor het goede doel van hun keuze. De jury, bestaande uit raadsleden, verdeelde de 2.500 euro op basis van deze pitches. Omdat het Picasso Lyceum dit jaar als enige school deelnam, werd het volledige bedrag geschonken aan hun gekozen goede doel: Wijktuin Rokkeveen. De wijktuin is een plek waar jong en oud elkaar ontmoet. De gemeenteraad is blij dat er op deze manier een positieve impuls wordt gegeven aan de wijktuin.

Over Stadhuis van Democratie

Tijdens Stadhuis van Democratie debatteren scholieren van verschillende scholen, leerjaren en niveaus met elkaar en met fractievoorzitters in de raadzaal. Op deze manier maken leerlingen in de praktijk kennis met de gemeentelijke politiek en democratie. De gemeente wil zo de betrokkenheid van de jongeren met de politiek vergroten. De activiteit keert jaarlijks terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio