10 C
De Bilt

Herbeleef het Stadsfestival Zoetermeer 2040

Zoetermeer – Herbeleef het Stadsfestival Zoetermeer 2040 met de aftermovie Stadsfestival Zoetermeer 2040 – YouTube. Of bekijk wat er nog meer te zien was op die bijzondere dag met de foto’s op de facebookpagina van ‘Zoetermeer is de plek’.

Zaterdag 16 september vond het Stadsfestival Zoetermeer 2040 plaats.“Meer dan 550 mensen van verschillende Zoetermeerse organisaties toonden de bezoekers op welke manieren zij werken aan het Zoetermeer van 2040. Tijdens het Stadsfestival werd zichtbaar dat dit heel veel is!” vertelt wethouder Jan Iedema. “Wij zijn trots op deze stad, trots op alle partners en trots dat er zoveel mensen zijn die zich iedere dag inzetten voor onze stad. Samen gaan we de uitdagingen van de toekomst aan en zorgen we dat Zoetermeer dé plek is en blijft.”

Inhoud en plezier gaan goed samen op Stadsfestival

Verspreid over de stad vonden de hele dag meer dan 75 activiteiten plaats. Van inhoudelijke activiteiten als een projectenmarkt, duurzaamheidsmarkt, vrijwilligersmarkt tot activiteiten in de buurt- en wijktuinen, de liefste straatverkiezing, sport en spel, ambacht en dans. Het Stadsfestival werd afgesloten met een gezellig eindfeest op de Markt met optredens van lokale dansscholen, DJ’s, Qmusic en een droneshow over de toekomst van de stad.    

Zoetermeer 2040

Vorig jaar stelde de gemeenteraad de Visie Zoetermeer 2040 (pdf) vast. “Hierin staat hoe we ervoor willen zorgen dat Zoetermeer nu en in de toekomst dé plek blijft waar het fijn wonen, recreëren, werken en ondernemen is” legt wethouder Jan Iedema uit. “De vraag is hoe je inwoners meeneemt in zo een toekomstvisie. De toekomst van Zoetermeer is ook de toekomst van onszelf, en die van onze buren, vrienden en familie.” Het Stadsfestival is één van de eerste activiteiten die de gemeente organiseert om inwoners op een leuke en laagdrempelige manier te betrekken bij de toekomstplannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio