14.5 C
De Bilt

Stop Kindermarketing ongezonde voeding; Zoetermeer sluit zich aan

Zoetermeer De gemeente heeft zich aangesloten bij de Alliantie Stop Kindermarketing Ongezonde Voeding. Alle partners binnen de alliantie hebben de overtuiging dat ieder kind recht heeft op te groeien in een gezonde omgeving en willen kinderen beschermen tegen marketing van voedingsmiddelen die geen positief effect hebben op de gezondheid.

“Een belangrijk uitgangspunt bij de toekomstplannen van de gemeente is het toewerken naar een stad waarbij een gezonde leefomgeving normaal is.” licht wethouder economie Jan Iedema toe. “In een wereld van fastfood en kinderlekkernijen draagt het weren van kindermarketing voor deze producten hieraan bij.”

Lobby gezonde voeding naar politiek en overheid

De alliantie is gevormd om een front te vormen en als collectief de lobby richting politiek en overheid te voeren. Daarnaast biedt de alliantie een netwerk om activiteiten op elkaar af te stemmen, ervaring te delen en expertise te bundelen.

Zesde gemeente tegen Kindermarketing

Leonie Barelds van UNICEF Nederland is namens de Alliantie blij dat Zoetermeer zich aansluit als zesde gemeente in Nederland. “Goed om te zien dat steeds meer gemeenten zich uitspreken om kindermarketing in hun stad te weren”. De Alliantie telt inmiddels 20 partners, waaronder de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Meppel, Arnhem en Wageningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio