14 C
De Bilt

Gemeenteraad Zoetermeer praat met experts over ontwikkelingen ziekenhuiszorg

De gemeenteraad is zeer betrokken bij de zorg in Zoetermeer. Om die reden is de raad op dinsdagavond 24 januari 2023 in gesprek gegaan met landelijke, regionale en lokale experts over de ontwikkelingen in de ziekenhuiszorg in Nederland en de situatie in Zoetermeer. Tijdens dit -niet politieke- rondetafelgesprek stelden raadsleden niet alleen vragen, maar luisterden vooral ook aandachtig naar de inbreng van de vele deskundigen.

Aanleiding

De gemeenteraad heeft dit rondetafelgesprek georganiseerd om zich te laten bijpraten over de ontwikkelingen van de ziekenhuiszorg in Nederland en de gevolgen voor Zoetermeer. Aanleiding hiervoor was, dat Zoetermeer wordt geconfronteerd met de veranderende ziekenhuiszorg; een ingewikkeld onderwerp waar veel verschillende partijen bij betrokken zijn. De raad wil hierover -als hoogste bestuursorgaan van de gemeente en als volksvertegenwoordiger- goed geïnformeerd zijn en op het hoogste niveau mee kunnen praten.

Landelijke en Zoetermeerse ontwikkelingen

Marcel Levi, internist, hoogleraar en voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, hield een presentatie over de belangrijkste ontwikkelingen in de ziekenhuishuiszorg in Nederland. Landelijke (medische) experts en vertegenwoordigers van verzekeraars gingen daar vanuit hun deskundigheid verder op in en beantwoordden vragen van raadsleden. Het tweede deel van de avond spitste zich toe op de Zoetermeerse ontwikkelingen.

Dit gesprek met lokale en regionale partijen (waaronder vertegenwoordigers van ziekenhuizen huisartsen en verloskundigen) werd ingeleid door Jeroen van den Oever. Hij gaf een presentatie over Zoetermeer 2025 waarin hij de unieke samenwerking van zorgverleners in de gemeente benadrukte. Het gesprek werd in goede banen geleid door dagvoorzitter Anouschka Laheij.

Inspirerend

Aan het eind van de avond werd geconcludeerd, dat het een boeiend en positief gesprek was, waarin duidelijk naar voren kwam dat gezondheid voorop moet staan. Alle betrokkenen zetten daar op in. Voor de gemeenteraad was het uniek om met veel verschillende vertegenwoordigers uit het zorgveld over het thema te praten. Dit soort gesprekken dragen bij aan een goede samenwerking.

Het was een inspirerende avond waarin de raad veel informatie heeft gekregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio