15.8 C
De Bilt

Zoetermeer gaat Pride organiseren

Zoetermeer –  Gemeente Zoetermeer is van plan in de toekomst een Pride walk te organiseren. Dit is onderdeel van het meerjarenplan Zoetermeer Regenboogstad 2023-2026. De ambitie van de gemeente, COC en andere samenwerkingsorganisaties is om een stad te zijn met ruimte voor verschillen, waar respect, gelijkwaardigheid en compassie kernwaarden zijn.

Pride nu nog ‘stip op de horizon’

De Pride walk zal waarschijnlijk in 2026 plaatsvinden. Op het moment slechts een stip op de horizon, waar door middel van andere evenementen naartoe zal worden gewerkt. Door stichting ZOETER Queer wordt daar al aan gewerkt, door middel van bijvoorbeeld de organisatie van een Drag Queen Bingo en aanwezigheid bij het Stadsfestival.

COC Haaglanden

Behalve evenementen is een belangrijk onderdeel van het meerjarenplan ook het versterken van de LHBTQI+ community en het geven van voorlichtingen, gastlessen en educatie. Voorlichtingen en educatie wordt verzorgd door kennis -en expertisecentrum COC Haaglanden: “Wij zijn heel blij dat de gemeente Zoetermeer een aantal jaren vooruit kijkt. We voelen ons als COC Haaglanden serieus genomen en dragen graag met GSA ondersteuning, voorlichting en teamtrainingen bij.”

Ter illustratie © Pixabay

Regenboogstad

Al sinds 2012 is Zoetermeer een Regenboogstad. Een Regenboogstad is een stad die zich actief inzet voor de emancipatie, veiligheid en sociale acceptatie van LHBTQI+ personen. Gemeente Zoetermeer werkt in de uitvoering nauw samen met de gemeenten Den Haag, Delft, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Westland, het COC Haaglanden, Bibliotheek Zoetermeer, gro-up, Movisie en andere lokale partners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio