15.1 C
De Bilt

Gemeente Zoetermeer eerste vriend van Stichting tegen Zinloos Geweld

De gemeente Zoetermeer is als eerste Nederlandse gemeente vriend geworden van de Stichting Tegen Zinloos Geweld. Het Zoetermeerse college van burgemeester en wethouders besloot vriend te worden van de stichting. Daarmee zet de gemeente zich actief in tegen vormen van zinloos geweld, zoals iemand slaan of schoppen, pesten, bedreigen, uitsluiten of discrimineren.

Lieveheersbeestje

Op dinsdag 7 maart 2023 heeft burgemeester Michel Bezuijen samen met Bart Wisbrun (oprichter van de Stichting Tegen Zinloos Geweld) een tegel met een lieveheersbeestje, het symbool tegen zinloos geweld, geplaatst voor de ingang van het Stadhuis-Forum aan het Stadhuisplein. Hiermee is de vriendschap officieel afgetrapt.

Start vriendschap gemeente Zoetermeer en Stichting Tegen Zinloos Geweld
Start vriendschap gemeente Zoetermeer en Stichting Tegen Zinloos Geweld – Foto: Patricia Munster

Scholen Zoetermeer

De gemeente en de Stichting Tegen Zinloos Geweld bieden Zoetermeerse scholen in het basis- en voortgezet onderwijs gastlessen aan waarin gepraat wordt over pesten en zinloos geweld. Kinderen worden tijdens deze lessen gestimuleerd om na te denken over oplossingen en het voorkomen van bijvoorbeeld pestgedrag. Ook bij scholen die zich inzetten tegen zinloos geweld kan de bekende tegel met het lieveheersbeestje worden geplaatst.

Stichting Tegen Zinloos Geweld

De Stichting Tegen Zinloos Geweld zet zich in voor een respectvolle samenleving, waarin iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van pesten en geweld. Om dit te bereiken worden er verschillende projecten georganiseerd, ter verbetering van een veilige leefomgeving waarin iedereen zich thuis voelt. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.zinloosgeweld.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio