5.7 C
De Bilt

5 erepenningen uitgereikt door burgemeester Haseloop van Oldebroek

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 januari reikte burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek in totaal vijf erepenningen uit. Vier penningen waren voor vrijwilligers die zich inzetten voor een vereniging of instelling in de gemeente Oldebroek. Het gaat om de heer K. Doornewaard, de heer G. Bruijnes, mevrouw A. van de Pol en mevrouw H. Broekhuis. De vijfde erepenning was bestemd voor alle vrijwilligers van het Boerderijmuseum. Normaliter worden de erepenningen uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Helaas is dat ook dit jaar niet mogelijk.

Burgemeester Tanja Haseloop: “Het hele jaar door heb ik veel waardering voor mensen die zich vrijwillig inzetten voor een goed en gezellig Oldebroek. In januari besteden we daar met het uitreiken van de gemeentelijke erepenningen extra aandacht aan. Het mooie aan de erepenningen is dat deze vanuit de samenleving aan het college worden voorgedragen.

Het is dus niet alleen waardering namens het gemeentebestuur, maar zeker ook vanuit de dorpen, verenigingen en organisaties. Als gemeentebestuur waren we ook dit keer unaniem over de voorgedragen vrijwilligers. Al deze vrijwilligers, inclusief alle vrijwilligers van het Boerderijmuseum, bedanken we hartelijk voor hun jarenlange inzet!”

De heer K. Doornewaard

De heer Doornewaard is vrijwilliger bij Viattence, zowel bij Weidebeek, de Turfhorst als Veldheem. Overal is hij graag gezien. Altijd klaar om de handen uit de mouwen te steken; koffie te schenken, te helpen bij een activiteit of een spel of bij de administratie. Daarnaast is meneer Doornewaard koster voor de Hervormde Kerk in Wezep. Hij is praktisch ingesteld en altijd op de been om het voor andere mensen ‘goed’ te doen.

K. Doornewaard – Foto: gemeente Oldebroek

De heer G. Bruijnes

Al sinds 1998 is de heer Bruijnes zeer nauw en actief betrokken bij het Grinthuus, het dorpshuis van ‘t Loo. Hij doet dat op bestuurlijk vlak, maar steekt ook zelf regelmatig de handen uit de mouwen. Vergaderen, activiteiten organiseren, vrijwilligers mobiliseren – een man met hart voor ’t Loo en de inwoners van ‘t Loo. De sociale activiteiten die de heer Bruijnes, samen met al die andere vrijwilligers, organiseert in of vanuit ’t Grinthuus zijn van groot belang.

uc?id=1UA7xhNMA1zoaRAk6zWNUar auRczQ2EZ
G. Bruijnes – Foto: gemeente Oldebroek

Mevrouw A. van de Pol

Mevrouw Van de Pol is een van de drijvende krachten van toneelvereniging Irene. Niet alleen zorgt zij er als voorzitter en regisseur voor dat de toneelvereniging draait, ook zorgt ze voor zaken zoals verkoop van kaartjes en legt ze contacten met verpleeghuizen en zorginstellingen om daar bewoners een leuke avond te bezorgen. De toneelvereniging draagt zeker bij aan het in stand houden van het lokale dialect, want de voorstellingen worden vaak geheel of gedeeltelijk in het plaatselijk dialect opgevoerd.

uc?id=1MUca4rlzgbewm 3luAgFfX2VXPHzSoEd
A. van de Pol – Foto: gemeente Oldebroek

Mevrouw H. Broekhuis

Mevrouw Broekhuis wordt omschreven als een duizendpoot die altijd voor anderen klaar staat. Het begon ooit allemaal met ‘De vrienden van Izvor’, daarop volgde het penningmeesterschap van De Eendracht en heel veel functies binnen de Hervormde Gemeente Wezep. Mevrouw Broekhuis is ook schuldhulpmaatje en ontvangt regelmatig mensen met minder uitgebreide sociale contacten in haar huis. Zo blijkt wel dat er heel veel manieren zijn om er voor iemand anders te zijn.

uc?id=1NPpmKNT3 OFsb6AQEuphow MccXGkgm5
H. Broekhuis – Foto: gemeente Oldebroek

Vrijwilligers Boerderijmuseum

Sinds de start van de coronacrisis heeft ook het Boerderijmuseum het zwaar. Het bestuur moest veel activiteiten afblazen en zag veel inkomsten wegvallen. De vrijwilligers, zo’n honderd mensen in totaal, stroopten de mouwen op en kwamen met een plan om toch actief te kunnen blijven. Honderden pannenkoeken werden er verkocht, pannen en pannen vol met Kruutmoes werden er ‘gebrouwen’.

Deze acties zorgden niet alleen voor inkomsten, maar ook voor perspectief. Inwoners van de gemeente Oldebroek konden iets doen voor het Boerderijmuseum, vrijwilligers konden elkaar blijven ontmoeten. Het laat zien dat alle vrijwilligers van het Boerderijmuseum samen kijken naar wat er wél kan en daar op inspelen. Als dank daarvoor heeft het bestuur alle vrijwilligers voorgedragen voor de gemeentelijke erepenning.

Gemeentelijke erepenning

De gemeentelijke erepenning wordt doorgaans eens per jaar uitgereikt, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Oldebroek. Uitzonderingen hierop zijn zeker mogelijk.
Wilt u meer informatie over de gemeentelijke erepenning? Kijkt u dan op www.oldebroek.nl/onderscheidingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio