20.7 C
De Bilt

Start aanleg fietspad langs Geldersche Gracht

Oosterwolde – Op dinsdag 22 februari is de aanleg van een nieuw stuk fietspad langs de Geldersche Gracht gestart, in het buitengebied van Oosterwolde. Het nieuwe gedeelte verbindt het fietspad vanaf de Leidijk richting de Geldersche Gracht – aangelegd door gemeente Kampen – met het pad van de Grachtenweg richting de Zwarteweg. Naar verwachting is het fietspad begin april klaar.

Grasland wordt fietspad

In het verleden heeft de gemeente Kampen tussen de Leidijk en de Geldersche Gracht het fietspad Klein Oeverpad inclusief de Jan van der Vloetbrug over het water aangelegd. Fietsers komen nu via deze route terecht op een strook grasland, gelegen op grondgebied van Oldebroek.

Aansluiting op Grachtenweg

De strook grasland, zo’n 1200 meter lang, sluit aan op de Grachtenweg. Dit is een pad richting de Zwarteweg. Op deze strook grasland wordt nu het nieuwe, verbindende stuk aangelegd. Om duurzaam te werk te gaan wordt voor de aanleg van dit wielrenpad voor 75 % gebruik gemaakt van beton dat al eerder is gebruikt.

Aftrap werkzaamheden

Geheel in stijl trapte wethouder Bob Bergkamp de werkzaamheden af door een deel van de fietsroute op een houten fiets af te leggen. Bergkamp is blij met de ontwikkelingen: ‘’Fietsers kunnen straks geheel verhard langs de Geldersche Gracht fietsen. Het is geweldig dat dit missende stuk er nu komt. Het wordt een prachtige fietsroute, ik weet zeker dat veel mensen hier plezier van gaan hebben!’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio