8.3 C
De Bilt

Aanslag gemeentelijke belastingen gesplitst op verzoek van inwoners

Iedere inwoner van gemeente Steenwijkerland ontvangt jaarlijks de aanslag voor gemeentelijke belastingen. Op verzoek van inwoners worden deze gemeentelijke belastingen voor de eerste keer in twee delen aangeboden. Wethouder Marcel Scheringa: ‘De mening van inwoners is voor ons heel belangrijk. Eén van de manieren om hier achter te komen is het inwonerspanel.

Panel over splitsen gemeentelijke belastingen

Tijdens een vragenronde aan dit panel bleek dat inwoners de aanslag van gemeentelijke belastingen verwarrend vinden. Je kreeg tenslotte twee aanslagen in één keer aangeboden: de aanslag voor het restafval én de gecombineerde aanslag onroerende zaak belasting. We willen onze dienstverlening blijven verbeteren en duidelijk communiceren met onze inwoners. Daarom splitsen we dit jaar de aanslagen op in twee delen, één in januari en één in februari.’

Inwoners ontvangen de afvalstoffenheffing eind januari

De gemeente verzamelt en verwerkt het afval in de gemeente. Als inwoner betaal je mee aan de inzameling en verwerking van het huishoudelijk afval via de afvalstoffenheffing. Van deze afvalstoffenheffing betaalt de gemeente ook de inzameling van glaswerk en oud papier. Op het aanslagbiljet afvalstoffenheffing staat hoeveel de inwoner moet betalen. De inwoner betaalt voor het aantal keren dat er restafval is aangeboden in 2022. De brief met de aanslag afvalstofheffing wordt eind januari per post verstuurd.

Heeft u vragen over de aanslag afvalstoffenheffing?

Op de achterkant van de aanslag staat hoe de aanslag betaalt kan worden. En informatie over eventuele kwijtschelding en hulp bij betalingsproblemen. Ook kunt u een vergoeding krijgen als u afval heeft door een chronische ziekte of medische beperking. Heeft u nog vragen? U kunt de gemeente Steenwijkerland bellen op werkdagen tussen 09:00 en 16:30 uur (op vrijdag tot 12:30 uur) via telefoonnummer 14 0521. Denkt u dat de aanslag niet klopt? Neem dan ook contact op met de gemeente, we bekijken de aanslag samen met u. Wilt u bezwaar maken? Dan kan. Dit moet binnen zes weken na de dagtekening die op de aanslag staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio