13 C
De Bilt

Pak de bezem: Achter de vuurwerkkaravaan aan

Raalte- Begin 2018 schoon. Dat kan een van de goede voornemens zijn. Pak daarom op nieuwjaarsdag de bezem om het afval van het vuurwerk op te vegen. Aan het eind van de dag kunnen dan alle kernen van de gemeente Raalte weer mooi schoon zijn. Want gezamenlijk zijn we verantwoordelijk voor onze leefomgeving. Doe je mee?

Het is belangrijk om de vuurwerkresten snel op te ruimen. Vuurwerk dat op straat blijft liggen belandt als zwerfvuil in de natuur en zwerft hier tijdenlang rond. Dit ontsiert het straatbeeld maar is ook schadelijk voor planten en dieren. Ook zijn er altijd kinderen op zoek naar vuurwerk dat niet is afgegaan en proberen dit opnieuw af te steken. Een risico. Door vuurwerkafval op te ruimen zorgt u voor een schone en veilige buurt.

Ook dit jaar kan het vuurwerkafval weer gratis worden ingeleverd op dinsdag 2 januari 2018. Dan doet de vuurwerkkaravaan weer alle kernen van de gemeente Raalte aan. Op een centrale plek in iedere kern staat de karavaan volgens onderstaand schema. Hier kunnen de restanten van de jaarwisselingen worden ingeleverd.

Kern                       Locatie                        Aankomst        Vertrek

Raalte                    Jumbo Raalte Noord      9.00                 10.00

Luttenberg            Elckerlyc                     10.15                 10.45

Mariënheem          ‘t Aspel                       11.00                 11.30

Nieuw Heeten        bij de kerk                  13.30                14:00

Heeten                   Dorpsplein                  14.15                15.00

Heino                     Marktplein                    9.00                10.00

Laag Zuthem         ‘t Trefpunt                   10.15                10.45

Lierderholthuis      D’Olde Wettering         11.00                11.30

Broekland              Bouwhuisplein             13.30                14.00                              Raalte                   Domineeskamp            14.15                15.00

Prijs
Jongeren tot 17 jaar kunnen zelfs een prijs winnen met het vuurwerkvegen. Wil je meedoen voor één van de drie prijzen? Laat dan je naam achter bij bus van de vuurwerkkaravaan. In het nieuwe jaar maakt wethouder Frank Niens de winnaar bekend.

Mooi Schoon

De campagne wordt georganiseerd vanuit het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon dat gemeente Raalte samen met 17 andere ROVA-gemeenten voert ter voorkoming en bestrijding van zwerfvuil. Voor meer informatie kijk op mooi-schoon.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio