16.6 C
De Bilt

Apotheek en huisartsen onder één dak: een stap dichterbij!

Een apotheek en drie huisartsen onder één dak in Hasselt. Het is een prachtig plan voor heel Hasselt – onder de naam AHOED – waar de gemeente, apotheek en huisartsen al een tijdje van dromen. “Nu gaan veel mensen naar de huisarts in het centrum. Over een tijdje kan iedereen terecht in één goed bereikbaar gebouw waar ook de apotheek bij in zit”, licht wethouder Harrie Rietman toe.

“We zijn een stap dichterbij om AHOED werkelijkheid te laten worden” zegt Rietman. “Met de komst van AHOED gaan wij ook de openbare ruimte opnieuw inrichten. Al eerder is op deze plek de succesvolle pumptrackbaan gelanceerd als vervanging van de skatebaan.” Rietman is dankbaar voor de medewerking en het ondernemerschap van de huisartsen. “Het is voor hen ook een hele investering. Wij maken de bouwgrond beschikbaar en richten de openbare ruimte in. Zij ontwikkelen het gebouw. Een mooie samenwerking.”

Ideeën uit de buurt; huisartsen aanwezig

Tijdens de inloopavond voor de buurt, waar ook de huisartsen aanwezig waren, werden de plannen gepresenteerd. De reacties op het ontwerp van AHOED waren heel positief. Voor de ruimte om het gebouw heen, werden er verschillende ideeën geopperd. Een paar van die ideeën zijn ook daadwerkelijk meegenomen. Zo komt er een kiss & ride zone zodat kinderen veilig en snel voor de ingang van de school én voor de sporthal afgezet kunnen worden. Ook wordt er voor de inrichting van groen rekening gehouden met de wensen van de omgeving. De sluiproute was een punt van kritiek. Die is inmiddels afgesloten.

Vervolgstappen

Om ervoor te zorgen dat AHOED straks gebouwd én gebruikt kan worden moet er een omgevingsvergunning verleend worden. Omdat de bestemming wijzigt is het nodig dat de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen afgeeft. Die vraag ligt nu bij de raad. Zodra de raad de verklaring afgeeft, ligt de ontwerpomgevingsvergunning 6 weken ter inzage. Als er geen zienswijze wordt ingediend, dan kan de omgevingsvergunning verleend worden. Zodra de vergunning onherroepelijk is dan kan de gemeente starten met het bouwrijp maken van de grond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio