14.7 C
De Bilt

BC Arta gaat starten met OldStars basketbal in Steenwijk

BC Arta uit Steenwijk heeft de ambitie op woensdag 10 mei te starten met OldStars basketbal. Hiermee biedt de club ook ouderen de mogelijkheid om de sportieve en sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars basketbal biedt BC Arta een aangepaste spelvorm voor basketbal op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven sporten.

Wat is OldStars basketbal?

Met OldStars basketbal  biedt BC Arta in samenwerking met Sociaal Werk De Kop en de NBB een aangepaste spelvorm aan voor basketbal op latere leeftijd. De belangrijkste aanpassingen zijn:

  • er wordt 5 tegen 5 gespeeld, lichamelijk contact is niet toegestaan en men mag niet rennen of springen. Deze spelvormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+.
  • OldStars basketbal is onderdeel van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds. Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals o.a. OldStars voetbal, OldStars hockey, OldStars handbal e.a. Dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds mogelijk met de landelijke partner  VWS.
  • Met de uitbreiding van het OldStars aanbod neemt het Ouderenfonds een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportverenigingen. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Na elke training sluit men af met koffie/thee of ander drankje.

Heeft u interesse in deelname en/ of wilt u op de hoogte worden gehouden?

U hoeft alleen zelf te zorgen voor goede sportschoenen en makkelijk zittende kleding. De komende periode wilt BC Arta kijken of er interesse is bij ouderen om aan basketbal mee te doen.

Heeft u interesse om deel te nemen of heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar Jorn de Haan via info@bcarta.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio