15.2 C
De Bilt

Bouw woningen Trekvaartpark in IJsselmuiden feestelijk van start

Op vrijdag 7 juni is de officiële start bouw van nieuwbouwplan Trekvaartpark in IJsselmuiden gevierd. Wethouder Jan Peter van der Sluis van de gemeente Kampen heeft samen met Frans Holleman van Holleman Ontwikkeling en 2 kopers het officiële startsein voor de bouw van 25 woningen gegeven.

Onder toeziend oog van de toekomstige bewoners en alle projectbetrokkenen werd een tijdscapsule in een fundering gegraven. De tijdscapsule is gevuld met de projectbrochure, weekblad De Brug, dagblad De Stentor en de woonwensen van de partners. Daarna werd er getoost op een voorspoedige bouw en konden kopers elkaar ontmoeten. Op het aanwezige wensdoek konden kopers hun woonwensen opschrijven. Dit doek blijft tijdens de bouwperiode op de bouwplaats staan als herinnering aan het start bouw feestje.

Kopers schrijven een woonwens op. Foto: gemeente Kampen

Wethouder Van der Sluis: “Er is grote behoefte aan woningen voor starters en senioren in onze gemeente. Het Trekvaartpark is één van de projecten die voortkomt uit ons programma versnelling woningbouw. Hier bouwen we woningen voor beide doelgroepen en zijn de prijzen van de starterswoningen betaalbaar gehouden”.  

Kopers schrijven een woonwens op.. Foto: gemeente Kampen

“Bij de start verkoop eind november 2023 werden de starterswoningen exclusief aangeboden aan de inwoners van de gemeente Kampen. Het overgrote deel van de kopers komt dan ook uit IJsselmuiden. Daardoor kunnen jonge mensen blijven wonen waar ze zijn opgegroeid. Namens de gemeente en alle betrokken partijen wensen we alle toekomstige kopers alvast veel woongeluk” vult Frans Holleman aan.

Trekvaartpark

Nieuwbouwplan Trekvaartpark is een ontwikkeling van Holleman Ontwikkeling uit Deventer en is gelegen aan de Karthuizerlaan in IJsselmuiden. Het project bestaat uit 18 starterswoningen, 5 levensloopbestendige woningen en 2 appartementen. Het plan is ontworpen door I’M architecten en heeft een dorps en uniek karakter en biedt comfort, stijl en functionaliteit met oog voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Schutte Bouw en Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de bouw, de verwachting is dat de woningen in het 2e kwartaal van 2025 worden opgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio