Breiclub Nationaal Ouderenfonds nu ook in Zwolle

Zwolle – Op 2 februari start in Zwolle een nieuwe breiclub van het Nationaal Ouderenfonds. Wekelijks komen enthousiaste dames (heren zijn ook welkom) samen om gezellig te breien of haken. Truien, eierwarmers, telefoonhoesjes, knuffels, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt gemaakt.

Project Samen Breien

De breiclubs zijn onderdeel van het project Samen Breien van het Nationaal Ouderenfonds. De deelnemers ontmoeten wekelijks leeftijdsgenoten en vrijwilligers die, net als zij, van breien en haken houden. Milou van den Dool, coördinator van de breiclubs: “Met Samen Breien zijn ouderen elke week de deur even uit. Hierdoor bouwen zij sociale contacten op en voelen zij zich minder eenzaam. Samen met de vrijwilligers zorgen de deelnemers er ook nog voor dat de zelfgemaakte producten verkocht worden op markten en braderieën. De opbrengst is voor de breiclub zelf en voor het project Samen Breien. Hierdoor kunnen we elk jaar meer breiclubs starten. Inmiddels zijn het er al 99!”

Aanmelden

De breibijeenkomsten vinden vanaf vrijdag 2 februari plaats op de eerste en derde vrijdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in Zwolle. Aanmelden kan via: Natasja Nauta-Haaker, 06-10025541 of haakaanzwolle@outlook.com.

Vrijwilligers en sponsors voor wol

De breiclubs zijn niet mogelijk zonder de inzet van vrijwilligers. Vrijwilligers die willen meehelpen bij de breiclubs kunnen contact opnemen met Milou van den Dool van het Ouderenfonds: 088 344 2003

De deelnemers aan de breiclubs zijn altijd blij met (restjes) wol. Dit kan gratis opgestuurd worden naar: Nationaal Ouderenfonds, Antwoordnummer 318, 3800 VB Amersfoort

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img