17.2 C
De Bilt

Brug Belt-Schutsloot uit voorzorg afgesloten

De brug in de Belterweg in Belt-Schutsloot, ter hoogte van de Kerklaan, is vanaf woensdagmiddag 20 maart 2024 uit voorzorg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Uit een tussentijdse inspectie is gebleken dat de brug niet meer voldoet aan de wettelijke norm.

Wethouder Melvin Smit van de gemeente Steenwijkerland: ‘We gaan de brug vervangen en tot die tijd een noodbrug aanleggen. De bouw daarvan duurt ongeveer 3 weken. In de tussentijd moet het gemotoriseerd verkeer via een andere route rijden. Dat heeft impact, dat beseffen we, want de brug wordt veel gebruikt en ligt in een doorgaande route. De opdracht voor de noodbrug is gisteren daarom meteen gegeven.’ De afsluiting geldt alleen voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik van de brug blijven maken.

Regelmatig controle bruggen

De gemeente controleert de bruggen in Steenwijkerland regelmatig. De brug in de Belterweg is in 2021 geïnspecteerd en stond dit jaar opnieuw voor inspectie op de planning. Die inspectie is na signalen uit het dorp naar voren gehaald en onlangs uitgevoerd. Na deze inspectie zijn de palen van de brug verstevigd en is opdracht gegeven voor een vervolgonderzoek. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat de liggers van de brug niet meer voldoen aan de wettelijke norm die geldt voor een verkeersbrug. De brug is daarom uit voorzorg afgesloten.

Tijdelijke brug Belt-Schutsloot

De brug in de Belterweg wordt volledig vervangen. De voorbereidende werkzaamheden voor de aanbesteding starten binnenkort. Tot die tijd komt er naast de huidige brug een noodbrug. De aanleg daarvan start op 27 maart 2024 en neemt zo’n 3 weken in beslag. Bewoners van Belt-Schutsloot hebben een brief gekregen over de werkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio