20.8 C
De Bilt

Burgemeester Haseloop maakt kennis met streekarchief

Oldebroek – Op vrijdag 17 januari maakte burgemeester Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek kennis met medewerkers van het streekarchief

Hajo de Roo, streekarchivaris en Rudolf Bosch, adjunct streekarchivaris praatten de burgemeester bij over de werkzaamheden van het streekarchief. Uiteraard werd ook een kijkje genomen in de collectie van het archief in het gemeentehuis van Oldebroek. Ze bekeken onder andere het oudste archiefstuk dat in Oldebroek bewaard is; een akte van grondoverdracht uit 1460. Het streekarchief heeft veel documenten, foto’s en films in de archieven.

Het streekarchief Noordwest-Veluwe is een samenwerking tussen de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek. De archieven worden bewaard en beheerd in de gemeentehuizen. Inwoners kunnen de archieven van het Streekarchivariaat in Oldebroek gratis raadplegen in het gemeentehuis. Het gemeentearchief Oldebroek is geopend op woensdag en donderdag van 09.00 – 12.30 uur en 13.30 – 16.00 uur.

E-depot

Er wordt steeds meer informatie van de overheid digitaal vastgelegd en is in allerlei databases opgeslagen. Ook de data die digitaal is, is vergankelijk. Daarom is het streekarchivariaat ook bezig met het inrichten van een e-depot om digitaal archiefmateriaal duurzaam te beheren en te bewaren. Zo kan digitaal archiefmateriaal toegankelijk gehouden worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio