25.3 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Burgemeester Korteland beëdigt Politiekids Meppel

Meppel – Op woensdag 26 september heeft burgemeester Korteland 28 Politiekids in de raadzaal van het gemeentehuis in Meppel beëdigd. De Politiekids krijgen nu een half jaar begeleiding van de politie en diverse Meppeler organisaties. Na het doorlopen van het trainingsprogramma, leggen de kinderen een examen af. Als ze slagen ontvangen ze een ‘Politiekidsdiploma’. Daarna helpen de kinderen mee om hun woonwijk Haveltermade gezonder, veiliger en schoner te maken.

Gezamenlijk project

Politiekids is een gezamenlijk project van Politie Meppel, Weerbaar Meppel, Sportteam Meppel Actief, Welzijn MensenWerk en gemeente Meppel. Zij hebben de handen ineen geslagen om in Meppel een pilot Politiekids te gaan draaien in de wijk Haveltermade.

Kinderen betrekken bij politiewerk

Politiekids is een project waarbij kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden betrokken bij het politiewerk. Met de Politiekids worden kinderen ondersteund in wat zij belangrijk vinden in de wijk. Er wordt onder andere gekeken naar het afval op straat en het hard rijden in de wijk.

Trainingsprogramma

Politiekids gaan samen met de politie en andere Politiekids één keer per maand op pad. Zij voeren dan een leuke, spannende actie uit in de buurt om de veiligheid in de leefomgeving te verbeteren. Hiervoor trainen de Politiekids elke week. Zij krijgen, naast begeleiding van de politie, ook training in “Stevig in je schoenen” (Weerbaar Meppel), “Snel met je lijf” (Sportteam Meppel Actief) en “Sterk in de groep” (Welzijn MensenWerk). In een half jaar tijd worden de kinderen opgeleid tot echte Politiekids.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio