8.5 C
De Bilt

Buurtkamer Plus zorgt ook voor groener terras Teeuwland

Samen met vrijwilligers van de Buurtkamer Plus heeft de gemeente ter afsluiting van het NK Tegelwippen ook het terras bij Teeuwland vergroend. “Het tegelwippen begint steeds meer te leven in Zwartewaterland.”, constateert wethouder Maarten Slingerland tevreden. Zwartewaterland deed dit jaar voor de tweede keer mee met het NK Tegelwippen. Inwoners wipten de afgelopen maanden volop mee.

De gemeente Zwartewaterland organiseerde dit jaar verschillende acties om inwoners te helpen bij het vergroenen van hun tuin of straat om daarmee de biodiversiteit te verbeteren. Daarvoor deed de gemeente onder andere een oproep aan inwoners om zich met buren aan te melden. Eerder deze maand ging de gemeente al met inwoners uit Genemuiden en Hasselt aan de slag om hun straten te vergroenen.

Buurtkamer Plus

Ook vrijwilligers van de Buurtkamer Plus meldden zich aan. Met behulp van de gemeente werden afgelopen week door jong en oud op het terras bij de Buurtkamer Plus tegels gewipt voor geveltuintjes. Ook werden twee nieuwe bomen geplant. Leerlingen van groep 7 van CBS Het Anker hielpen woensdag 1 november mee om plantjes in de nieuwe geveltuintjes te zetten.

Groot verschil

“Meer groen maakt op deze plek echt een groot verschil”, vertelt wethouder Slingerland. “In de zomer zorgt de zon voor veel hitte op het terras. Op warme dagen was er onvoldoende verkoeling. Het extra groen zorgt straks voor een sterker verkoelend effect. En het biedt ook nieuwe plekken met schaduw.”

Bij de aanplant van het nieuwe groen is rekening gehouden met de bezoekers van de Buurtkamer Plus. Met geur en kleur stimuleert het groen de zintuigen.

NK Tegelwippen afgesloten

Met het planten van de nieuwe geveltuintjes bij de Buurtkamer Plus heeft de gemeente Zwartewaterland het NK Tegelwippen afgesloten. “Vorig jaar wipten we met onze inwoners 13.048 tegels. Dit jaar hopen we dat aantal te overtreffen. Daarom zijn we blij met dit soort acties van onze inwoners”, vertelt Slingerland.

“Het enthousiasme bij inwoners is mooi om te zien. Het tegelwippen zorgt ook voor meer onderlinge verbondenheid. We kijken meer dan tevreden terug op onze tweede deelname aan het NK Tegelwippen. Zwartewaterland is weer een stuk groener en klimaatbestendiger geworden!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio