15.7 C
De Bilt

Nieuwe chillplek voor jongeren in Hasselt

Hasselt Bij de skatebaan in Hasselt is gisteren een nieuwe chillplek geplaatst. Daarmee is een wens van een groep jongeren in vervulling gekomen. “We zijn blij dat we hiermee de jongeren een mooie en goede plek kunnen geven waar ze elkaar kunnen ontmoeten”, aldus wethouder Maarten Slingerland.

Nieuwe chillplek

Jongeren in Hasselt hebben de gemeenteraad gevraagd om een chillplek. Samen met deze jongeren, jongerenwerk en de politie heeft de gemeente hierna gezocht naar een geschikte locatie. Slingerland: “De jongeren hebben hier een hele actieve rol in gehad. Ze hebben in de wijk huis aan huis aangebeld om uit te leggen wat ze wilden. We hebben daar veel positieve reacties op gekregen.”

Aan de hand van die gesprekken is bij de skatebaan aan de Prinsenstraat in Hasselt een locatie gevonden voor de hangplek. Op die plek is gisteren een hokje geplaatst waar jongeren bij elkaar kunnen komen. Dat gebeurde in het bijzijn van wethouder Slingerland, jongerenwerker Tom Kisjes, één van de jongeren en een buurtbewoonster.

Met de chillplek hebben de jongeren een plek gekregen waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Het komende jaar bespreekt de gemeente met de jongeren en buurtbewoners de ervaringen. “Op deze manier blijven we met elkaar in gesprek. En kunnen we samen goed kijken of iedereen tevreden is met de chillplek”, aldus wethouder Slingerland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio