10.2 C
De Bilt
dinsdag, 28 mei 2024

College van B&W Oldebroek fietst de vernieuwde Zuiderzeefietsroute

Oldebroek De burgemeester en de wethouders van de gemeente Oldebroek hebben op dinsdagmiddag 7 juli samen een deel van de Zuiderzeefietsroute afgelegd. Deze vernieuwde 440 kilometer lange fietsroute maakt een rondje om het IJsselmeer, vroeger de Zuiderzee. Het college volgde een deel van de route in eigen gemeente en nam gelijk een kijkje bij een aantal recreatieve locaties en ontwikkelingen in het noordelijke deel van de gemeente.

Vernieuwde Zuiderzeefietsroute

Voor deze nieuwe route zijn verschillende fietspaden omgevormd en verbeterd, ook de bewegwijzering is vernieuwd. De gehele route is in twee richtingen voorzien van bordjes ‘LF Zuiderzeeroute’. Het is mogelijk om overal op het rondje te starten en te finishen.

Tijdens de route ontdekken fietsers de diepe sporen die de Zuiderzee heeft achtergelaten in het landschap. De route gaat in Oldebroek over de dijken en door ingepolderd land met veel weidevogels. Fietsers kunnen mooie doorkijkjes zien naar de Hanzesteden Elburg en Kampen en genieten van een weids uitzicht over de polders en natuurschoon in de randmeren. Meer informatie over de vernieuwde route is te vinden op www.lfzuiderzeeroute.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio