11.5 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Diane Kassing nieuwe griffier gemeente Elburg

Elburg – De gemeenteraad van Elburg heeft een nieuwe griffier. Het is Diane Kassing en zij woont in Wezep. De voorzitter van de selectiecommissie -en raadslid- Liesbeth ten Have is enthousiast over haar presentatie en carrière: “Ik verwacht dat met de steun van Diane Kassing de gemeenteraad een goede toekomst tegemoet gaat. Zij beschikt over een ruime politiek-bestuurlijke ervaring. We zijn heel blij dat wij haar in ons midden welkom kunnen heten!” Diane Kassing start in de raadsvergadering van 29 september. Dan neemt burgemeester Jan Nathan Rozendaal haar eerst de eed/belofte af.

Diane Kassing

Hiervoor werkte Diane Kassing onder andere als plaatsvervangend griffier van de provincie Overijssel. Ook werkte zij als senior juridisch adviseur bij de provincies Utrecht en Overijssel. Zij beschrijft zichzelf als een enthousiaste betrokken juriste met brede ervaring in en belangstelling voor de politiek-bestuurlijke omgeving.

Zij is heel blij over haar benoeming: “Elburg is een prachtige gemeente waar ik graag bij wil horen. Het is een eer de rol van griffier te vervullen voor de gemeenteraad en de inwoners van Elburg. Volgend jaar vinden er weer gemeenteraadsverkiezingen plaats. Ik heb ontzettend veel zin om de huidige gemeenteraad te adviseren met het afronden en overdragen. Maar vooral ook de nieuwe gemeenteraad te begeleiden. Ik kijk uit naar een plezierige samenwerking, naar het ontmoeten van de gemeenteraad en de inwoners van de gemeente Elburg.”

Griffier zorgt voor functioneren gemeenteraad

De griffier is verantwoordelijke voor het goed functioneren van de raad. Zo zorgt de griffier voor de inhoudelijke, strategische en procedurele ondersteuning van de gemeenteraad. Ook geeft de griffier leiding aan de griffie. Die is verantwoordelijk voor de planning van alle vergaderingen en bijeenkomsten. Daarbij hoort andere het beschikbaar maken van alle (digitale) vergaderstukken. En natuurlijk de (digitale) verslaglegging van de vergaderingen. Daarmee is de griffier de spil waaromheen de besluitvorming van de gemeenteraad draait.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio