5.2 C
De Bilt

Dorpsraad Rouveen overhandigt enquêtes voor supermarkt

Rouveen – De Dorpsraad Rouveen heeft de resultaten van de enquête over een supermarkt in Rouveen overhandigd aan wethouder Jaspers Faijer. De wethouder geeft aan ‘de resultaten goed te gaan bekijken en de mogelijkheden te gaan onderzoeken’.

Supermarkt gewenst

376 ingevulde enquêtes werden retour gestuurd naar de dorpsraad, een representatief aantal. De dorpsraad heeft onder andere gevraagd wat inwoners belangrijk vinden bij een supermarkt. Daarbij ging het om vragen als locatiekeuze, het assortiment, de prijzen van producten, openingstijden en parkeergelegenheid. Allemaal zaken die van belang zijn om erachter te komen of een supermarkt haalbaar is in de kern van het dorp.

Behoeftepeiling in Rouveen

Begin dit jaar is tijdens bijeenkomsten over de ‘Omgevingsvisie Staphorst’ door dorpsgenoten de wens uitgesproken dat er behoefte is aan voorzieningen in het dorpshart. Vervolgens heeft de gemeente samen met dorpsraad Rouveen afgesproken dat ze een behoeftepeiling mochten uitvoeren. Wethouder Jaspers Faijer: ‘De gemeente is blij met de gehouden enquête. De resultaten duiden erop dat een zeker winkelaanbod gewenst is. We kunnen nu aan de slag met het verder bijeenbrengen van de vraag uit de gemeenschap met de bereidwilligheid van ondernemers om te investeren in voorzieningen. Daarvoor moet niet alleen gerekend en onderhandeld worden, maar er moet ook goed worden gekeken naar overleg met de buurt, (verkeers)veiligheid, etc.’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio