15.1 C
De Bilt

Energie on tour fietst de wijken in om inwoners te helpen energie te besparen

Overal in de gemeente Zwartewaterland maken huishoudens goede stappen in het verduurzamen van hun woning. Of het nu het aanschaffen van een warmtepomp, het isoleren van uw woning of het toepassen van kleine maatregelen is ….. het draagt bij aan het comfortabeler en duurzamer maken van de woning. Op zaterdag 2 maart start Energie on Tour. Het energieteam van de gemeente fietst een aantal wijken van Hasselt in om inwoners te helpen en te adviseren. Op 9 maart bezoekt het team Genemuiden en op 13 maart Zwartsluis.

Heeft u een vraag over welke stappen u kunt nemen, over isolatiemaatregelen of subsidies? Ons Energieteam staat voor u klaar en helpt u met het zetten van de juiste stappen. Ook deelt het team hulpmiddeltjes uit om bewuster met tijd en energie om te gaan.

Activiteiten in de bibliotheek

Tijdens de weken van Energie on tour worden er extra activiteiten georganiseerd in de bibliotheek. Voor kinderen is er een ‘Energiespeurtocht’. Met deze speurtocht kunnen kinderen op een spelende manier kennis maken met energie en duurzaamheid. Ook kunnen inwoners de Energiemeter lenen. Hiermee is eenvoudig te meten hoeveel stroom apparaten gebruiken. Ook zijn er inloopspreekuren van Wetland Wonen en het Informatiepunt Digitale Overheid(IDO). Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekzwartewaterland.nl

Locaties Energie on Tour

Op zwartewaterland.nl/energie is te vinden wanneer het team op welke locatie is. Heeft u al eerder vragen of wilt u iets weten over het verduurzamen van uw woning? Mail dan naar duurzaam@zwartewaterland.nl of bezoek het Energieloket op  https://www.duurzaambouwloket.nl/zwartewaterland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio