8.8 C
De Bilt

Energiezuinig Olst vraagt nieuwe vaardigheden

Olst – Welke vaardigheden hebben we nodig in een toekomst waarin we zuiniger moeten omspringen met energie? En bereidt het huidige onderwijs de jongere generaties in Olst voldoende voor op zo’n toekomst? Tijdens de 5e bijeenkomst uit de reeks ‘Morgen Begint Vandaag’ probeert Olst in Transitie op 9 maart op deze en andere vragen een antwoord te vinden.

De film- en inspiratie-avond wordt net als de voorgaande keren ingeleid met een hoofdstukje uit de bekroonde documentaire ‘Tomorrow’. Daarin wordt stilgestaan bij vernieuwende manieren in verschillende landen om onderwijs te organiseren.

Kritisch

Maar niet alleen de vorm, ook de inhoud wil Olst in Transitie met de aanwezigen kritisch tegen het licht houden. Dat gebeurt aan de hand van een creatieve brainstorm-sessie en andere werkvormen. Daarbij ligt de focus op de vraag hoe we toekomstbestendige educatie voor jong en oud in Olst direct praktisch vorm kunnen geven..

FOTO Arnaud Réauté – Under The Milky Way

Heel kwetsbaar

“We zijn er op uit om onze dorpssamenleving weer meer veerkracht te bezorgen”, legt organisator Paul Hendriksen uit. “In het dagelijks leven staan we er niet zo bij stil, maar we zijn als samenleving heel kwetsbaar door onze afhankelijkheid van goedkope energie. Het punt is, dat die voor het overgrote deel wordt gemaakt met behulp van fossiele brandstoffen. En de aanpak van klimaatverandering vereist juist het tegenovergestelde.”

De omschakeling naar duurzame energiebronnen gaat tot nu toe heel langzaam. “In Olst komt nog pas 6% van onze energie uit duurzame bron”, legt Hendriksen uit. “We hebben dus nog een lange weg te gaan, terwijl de tijd dringt.”

Overbodig  maken

Daarom wil Olst in Transitie, stevig nadenken over wat voor vaardigheden er in de toekomst nodig zijn, die kunnen helpen het gebruik van die goedkope fossiele brandstoffen overbodig te maken.

Wie daaraan mee wil doen, zorgt ervoor om op vrijdag 9 maart uiterlijk 20:00 uur aanwezig te zijn in de Denkkamer in het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 te Olst. Meer informatie is te vinden op www.olstintransitie.nl en op de Facebookpagina OlstInTransitie.

 

AGENDABERICHT

Wat:               Morgen Begint Vandaag: Educatie

Organisatie: Olst in Transitie

Dag:               vrijdag 9 maart

Tijd:               20:00 uur (deur open om 19.45 uur).

Waar:            Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, Olst

Entree:          Vrijwillige bijdrage

 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio