Expositie in het gemeentehuis van Dalfsen

Dalfsen – Van 29 juni t/m 21 augustus 2018 is de expositie van Jody en Gerhard Kruizinga te bewonderen.Het echtpaar Kruizinga vult de wanden en de vitrines van de foyer in het gemeentehuis. Jody stelt haar miniaturen van o.a. poppenhuizen tentoon in de vitrines en Gerhard zijn schilderijen hangen aan de muren!

Jody is in 1993 tijdens een revalidatieperiode begonnen met de bouw en inrichting van een poppenhuis. Van lieverlee kwamen er steeds meer bij en haar ervaring met miniaturen nam toe. Nu is ze met een tweede en nog groter poppenhuis bezig, waarvan ze telkens een ruimte inricht, de elektriciteit aanlegt en het behang-, schilder- en houtwerk verzorgt.

Tussendoor zijn er kleinere projecten, zoals winkeltjes maken en inrichten, kijkbakken en taferelen met een bepaalde thematiek. De meeste tijd zit wel in het maken van de kleine miniaturen, zoals huishoudelijke voorwerpen, meubelstukjes, schilderijen en kleinere of grotere tapijtjes. Miniaturen zijn ook wel te koop, maar Jody’s uitdaging is toch om zoveel mogelijk zelf te maken.

expositie
Terwijl Jody met haar werk de vitrines vult, stelt haar man, Gerhard Kruizinga (1954), een aantal van zijn schilderijen tentoon. Gerhard schilderde geruime tijd onder leiding van Eric Schutte bij Bellingeweer, maar daarbij kwamen andere activiteiten wat in het gedrang. Met het afbouwen van zijn werkzame leven zal ongetwijfeld ook weer meer tijd komen voor het schilderwerk.

Deze gezamenlijke expositie is te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag van 8.30 tot 20.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam