9.4 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Fietscoaches gezocht voor de kop van Overijssel

Er is behoefte aan fietslessen onder (nieuwe) Nederlanders, met name onder vrouwen. Fietsen vergroot hun actieradius en daarmee hun onafhankelijkheid en hun mogelijkheden. Sociaal Werk De Kop en de Fietsersbond gaan de samenwerking aan om een duurzame vorm van fietslessen voor inwoners te creëren. Dit willen zij doen door het opleiden van vrijwillige fietscoaches. Deze fietscoaches krijgen in een dag een methode aangereikt om mensen te leren fietsen en gaan daarna zelfstandig aan de slag om voornamelijk statushouders (nieuwe Nederlanders) te leren om op een verantwoorde manier deel te nemen aan het verkeer, op de fiets. Gezond, milieuvriendelijk en sportief.

Training fietscoaches

Voordat je aan de slag gaat als fietscoach, krijg je eerst een training van een dag aangeboden. Tijdens deze dag leer je de technische vaardigheid om volwassenen te leren fietsen. De training is praktijkgericht en besteedt naast het leren fietsen ook aandacht aan hoe je deze doelgroep verkeersinzicht (verkeerstheorie) kan geven. De fietscoaches worden opgeleid om zelfstandig fietsles te geven op verschillende locaties in Steenwijkerland.

Wat wordt er verwacht van een fietscoach

– Affiniteit met fietsen;
– Lichamelijk fit: je loopt veel naast de cursist en je moet de oefening kunnen voordoen;
– Actieve houding om iemand iets te willen leren (soms met handen en voeten);
– In verband met theorieles: de Nederlandse en Engelse taal redelijk beheersen;
– Bereid zijn tot het volgen van de ééndaagse training

Wil je graag een fietscoach worden of mocht je hier meer informatie over willen ontvangen?

Neem dan voor 16 februari a.s. contact op met Buurtwerker sport Gerdo van Dalen, g.vandalen@sociaalwerkdekop.nl, 06-82043050

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio