10.2 C
De Bilt

Financiering voor elektrificatie twee spoorlijnen

Het kabinet gaat geld vrijmaken voor de elektrificatie van twee spoorlijnen, waar nu nog dieseltreinen rijden. Dit staat in de Voorjaarsnota. ProRail heeft in de afgelopen jaren samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Overijssel en de provincie Gelderland veel energie gestoken in de voorbereiding van dit besluit.

Duurzaam

Danou Veenhof, regiodirecteur bij ProRail, is blij met het nieuws: “ProRail is verheugd dat het kabinet geld vrijmaakt voor de elektrificatie van de trajecten Zutphen-Hengelo en Almelo-Mariënberg. Dit is een goede stap richting het verduurzamen van trajecten in Nederland waar nu nog dieseltreinen rijden.”

Financiering beschikbaar stellen

Het beschikbaar stellen van financiering zorgt ervoor dat ProRail verder kan met het uitwerken van de plannen en de voorbereiding van de uitvoering.

Planuitwerking Almelo-Mariënberg al van start

De provincie Overijssel had vertrouwen in de financiering van de elektrificatie. Zodoende is ProRail kort geleden al gestart met de planuitwerking voor Almelo-Mariënberg. In deze fase onderzoeken we welke aanpassingen nodig zijn voor het laten rijden van elektrische treinen. Dat betreft onder meer de aanleg van bovenleidingspalen en onderstations.

ProRail hoopt ook voor Zutphen-Hengelo snel te starten met de planuitwerking. Hiervoor zijn we, naast de provincie Overijssel en het ministerie, ook afhankelijk van de provincie Gelderland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio