9.9 C
De Bilt

Functie Sociaal Ombudsvrouw in Kampen verlengd

Kampen – Tijdens de raadsvergadering van 13 december heeft de gemeenteraad van Kampen ingestemd met een verlenging van de functie Sociaal Ombudsvrouw voor twee jaren. De gemeente Kampen is verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning voor haar inwoners, zoveel mogelijk dichtbij en op maat. Bij de uitvoering van deze taken kan het zijn dat niet iedereen altijd tevreden is. In dat geval kunnen inwoners van de gemeente Kampen sinds 2016 met hun vragen en zorgen terecht bij de sociaal ombudsvrouw Callista Bos. 

De sociaal ombudsvrouw biedt een luisterend oor, onderzoekt de situatie, bemiddelt, geeft onafhankelijk advies en gaat samen met de inwoner en gemeente op zoek naar oplossingen. De ombudsvrouw is er niet voor een bezwaar tegen een besluit van de gemeente, daarvoor is de gemeentelijke bezwaarprocedure. De ombudsvrouw biedt elk half jaar haar rapportage aan het college en de gemeenteraad aan. Bij het aanstellen van de sociaal ombudsvrouw in 2016 is afgesproken dat eind 2018 gekeken zou worden naar een eventuele verlenging of niet. Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met de verlenging van de functie.

Naast de verlenging heeft de gemeenteraad ook ingestemd met het uitbreiden van de inzet van de sociaal ombudsvrouw. In 2016 is namelijk begroot dat zij vier uur per werk ging werken, terwijl zij in de werkelijkheid zes uur per week inwoners van Kampen te woord staat en helpt. De functie wordt opnieuw bij Zorgbelang Overijssel belegd.

Wethouder Van der Sluis: ”uit de afgelopen jaren is gebleken dat de sociaal ombudsvrouw voor zowel inwoners als de gemeente Kampen van meerwaarde is gebleken. Zij biedt inwoners niet alleen een luisterend, maar treedt in veel gevallen ook op als een soort mediator. Op basis van de halfjaarlijkse adviezen die ze uitbrengt, onderneemt de gemeente Kampen acties om de inwoner nog beter van dienst te kunnen zijn.”

De sociaal ombudsvrouw is bereikbaar via:

Telefoon: (074) 291 35 97
E-mail: ombudsvrouwkampen@zorgbelang-overijssel.nl
Website: www.zorgbelang-overijssel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio