9.8 C
De Bilt

veel geld voor Oekraïense vluchtelingen verdiend door Harm-Jan, Annemieke en Roselinde

Wezep – Hulp geven aan vluchtelingen in Oldebroek die huis en haard moesten verlaten. Met dat voornemen werkten drie jonge toppers uit Wezep zich een slag in de rondte voor vluchtelingen uit Oekraïne. En met succes: ze haalden veel geld op, ruim € 1500,- op.

Geld voor Oekraïene

Harm-Jan (7 jaar, groep 3), Annemieke (10 jaar, groep 6) en Roselinde (11 jaar, groep 8) uit Wezep werkten in hun vrije tijd hard voor het goede doel. Hele vrijdagmiddagen en –avonden stonden in het teken van het bakken van cup cakes en de verkoop van armbandjes, sleutelhangers, stoepkrijt, cup cakes en nog veel meer. Niet alleen bij buurtbewoners en bekenden, maar ook bij onder meer sportverenigingen als OWIOS en Rood-Wit. Daarnaast deden opa en lokale ondernemers, zoals de slager, via sponsoring een duit in het zakje. Dit leverde in totaal het gigantische bedrag van € 1540,- op.

Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing is supertrots op de drie kinderen en stond versteld van hun inzet en de opbrengst. Op maandag 23 mei, tijdens een bezoek aan het gemeentehuis, sprak de burgemeester met hen: “Jullie betrokkenheid en hulp maken mij heel trots en ik ben erg blij met jullie bijdrage. Het is heel bijzonder wat jullie gedaan hebben. Dankjewel daarvoor!”

Uw steun

Geïnspireerd geraakt door Harm-Jan, Annemieke en Roselinde en wilt u een eigen initiatief opstarten, spullen inzamelen, een vluchteling opvangen of ook geld doneren aan het noodfonds Oldebroek Helpt Oekraïne? Kijk dan op www.oldebroekhelptoekraine.nl of bij de veelgestelde vragen op www.oldebroek.nl/oekraine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio