14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Gemeente Hattem sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Hattem – De gemeente Hattem gaat vanaf 1 juni samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. De gemeente en het meldpunt tekenden hiervoor recent een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente ontvangt daardoor vanaf nu relevante signalen over criminaliteit en fraude.

Door de samenwerking krijgt de gemeente relevante informatie binnen en staat daardoor sterker in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Ondermijning is een verzamelterm voor activiteiten waarbij criminelen gebruik maken van diensten van de bovenwereld en waarbij boven- en onderwereld met elkaar verweven raken. Burgemeester Marleen Sanderse licht toe: ‘Sinds een aantal jaren is er binnen de overheid extra aandacht voor ondermijning en de aanpak daarvan.

Gestructureerde aanpak in Hattem

Ook in Hattem zijn we druk bezig om dit gestructureerd aan te pakken. We werken hiervoor samen met omliggende gemeenten, zodat we onze activiteiten op elkaar af kunnen stemmen en informatie kunnen delen. Aansluiten bij Meld Misdaad Anoniem is een belangrijke stap in deze aanpak. Informatie van onze inwoners is voor ons van groot belang om aan relevante informatie te komen en zo ondermijning aan te kunnen pakken.

Door gebruik te maken van Meld Misdaad Anoniem kunnen inwoners hun informatie veilig en desgewenst anoniem doorgeven. We hopen op deze manier meer gebruik te kunnen maken van de ogen en oren van onze inwoners in de aanpak van ondermijning.’

Vangnet

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij Meld Misdaad Anoniem wordt gemeld over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal.

Marc Janssen, woordvoerder van Meld Misdaad Anoniem: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”

Bereikbaarheid Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000, dus ook in Hattem. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio