11.8 C
De Bilt

Gemeentebelangen en CDA presenteren coalitiedocument: ‘Veel te doen in Dalfsen!’

Op 25 mei 2022 hebben Gemeentebelangen en CDA het coalitiedocument 2022-2026 ‘Veel te doen in Dalfsen’ gepresenteerd. De onderlinge verbondenheid van de gemeenschap staat in alle dynamiek van ontwikkelingen voorop. Dit betekent dat er meer aandacht komt voor bestuurlijke vernieuwing en het stimuleren en faciliteren van de samenwerking met en tussen inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties. Om hier uitvoering aan te geven, staat een bevlogen team van vier beoogd wethouders klaar.

Met de blik op overmorgen naar de juiste stappen voor morgen

Onder begeleiding van formateur Roland Kip hebben de partijen gewerkt aan een coalitiedocument op hoofdlijnen. De titel ‘Veel te doen in Dalfsen’ verwijst naar een veelheid aan ontwikkelingen op het gebied van wonen, duurzaamheid, sociaal domein, financiën en regionale samenwerking. Dalfsen moet een aantrekkelijke gemeente blijven om te wonen, werken en leven. Een zelfstandige gemeente met een eigen plattelandskarakter die kiest voor samenwerking passend bij Dalfsen.

Wethouders Gemeentebelangen en CDA aan de bak voor een bruisend Dalfsen

Vanwege de omvang en complexiteit van opgaven, de terugtrekkende Rijksoverheid en de samenwerking in en met de gemeenschap is gekozen voor een college van vier (beoogd) wethouders. Vier wethouders, samen goed voor 3,6 FTE. Nieuw is dat er ook gewerkt wordt met gebiedswethouders.

De beoogd wethouders zijn:

  • André Schuurman (Gemeentebelangen) 1,0 fte: wethouder Wonen, gebiedswethouder Dalfsen
  • Jan Uitslag (CDA) 1,0 fte: wethouder Leven, gebiedswethouder Nieuwleusen
  • Betsy Ramerman (CDA) 0,8 fte: wethouder Werken, gebiedswethouder buitengebied, Oudleusen en Hoonhorst
  • Ruud van Leeuwen (Gemeentebelangen) 0,8 fte: wethouder Financiën, gebiedswethouder Lemelerveld

Vervolg

Op 1 juni (aanvang 20.00 uur) wordt het coalitiedocument besproken in de gemeenteraad en staat de benoeming van de wethouders op de agenda. De uitkomst van de formatie leidt ertoe dat de fracties Inge Haarman (Gemeentebelangen) en Bert Ruitenberg (CDA) hebben gekozen als nieuwe fractievoorzitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio