1.6 C
De Bilt

Gemeentelijke belastingaanslagen en heffingen Kampen eind februari verstuurd

Deze week ontvangen inwoners van de gemeente Kampen de gemeentelijke belastingaanslag voor 2024. Hiermee betalen zij de onroerendezaakbelasting voor hun woning, bedrijfspand of grond, het vastrecht van de afvalstoffenheffing, de rioolheffing en voor honden bezitters de hondenbelasting. Ook ontvangen zij de aanslag met de kosten van het door hen aangeboden afval in 2023.

Zorgvuldige berekening

De WOZ-waarde wordt zorgvuldig berekend. Dit doet de gemeente aan de hand van een groot aantal gegevens, zoals de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen, het type woning, de ligging, het woonoppervlakte en het onderhoud en we kijken naar specifieke kenmerken. Wij controleren alles goed en pas daarna versturen wij de aanslagen. Kijk hier hoe de WOZ-Waarde wordt berekend www.waarderingskamer.nl/animatievideo

WOZ-waarde te hoog? Neem contact op met de gemeente!

Wanneer inwoners het niet eens zijn met de hoogte van de WOZ-waarde, dan kunnen zij het beste contact opnemen met de gemeente. De gemeente helpt u graag en altijd gratis. Zij kijken dan opnieuw naar deze waarde. U kunt een e-mail sturen naar wozinfo@kampen.nl of ons bellen via 14 038. Soms komt een taxateur langs. Als de WOZ-waarde inderdaad te hoog is, dan wordt deze WOZ-waarde en de belastingaanslag verlaagd. Nog steeds niet eens met de waarde? Dan kan een bezwaar worden ingediend. Op de aanslag staat hoe dit werkt.

Let op commerciële bureaus

De zogenoemde no cure/no pay bureau’s beloven ook gratis bezwaar te maken. Daar maken zij veel reclame voor. Dat klinkt mooi. Maar hun bezwaar levert de inwoner meestal weinig op. Ondertussen leidt hun manier van werken tot hoge kosten. Dat kost de gemeenschap jaarlijks vele miljoenen. Geld dat hard nodig is voor belangrijke voorzieningen in de gemeente. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten maakte er een filmpje over https://m.youtube.com/watch?v=61p0kIfAg6Q

Belastingzaken zelf online inzien en controleren

Op belasting.kampen.nl kunnen inwoners heel eenvoudig hun belastingen zelf inzien en regelen. Zo kunnen zij zien hoe vaak en wanneer afval is aangeboden en controleren of de kosten die zij moeten betalen kloppen. Ook kunnen zij hier direct hun andere aanslagen inzien, automatische incasso aanvragen, bezwaar maken of kwijtschelding aanvragen. Inwoners kunnen hier ook hun taxatieverslag van hun woning opvragen en controleren.

Meer informatie

Meer informatie via de gemeentepagina’s in de Brug van 20 en 27 februari en/of op www.kampen.nl/belastingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio