19.6 C
De Bilt

Gemeenten starten campagne ‘Wij durven te delen’

De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten starten maandag 14 mei de regionale campagne ’Wij durven te delen’. Deze campagne is gericht op iedereen die met kinderen te maken heeft: ouders, opvoeders, leraren, maar ook bijvoorbeeld mensen die bij verenigingen of organisaties werken. De campagne duurt twee weken en heeft als doel mensen te stimuleren om signalen en zorgen over een kind met elkaar te delen. Op maandagmiddag 14 mei is er een officieel startmoment; de kick-off. Een vertegenwoordiger van uw redactie is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De kick-off

De kick-off vindt plaats op maandag 14 mei vanaf 14.30 uur op scholengemeenschap de Bron, Keizersweg 2 in Wezep. De wethouders van de deelnemende gemeenten zijn aanwezig om samen de campagne te starten. Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg verricht namens de regiogemeenten de officiële starthandeling, dit gebeurt ongeveer om 14.45 uur. Het is een doorlopend programma dat om ongeveer 16.30 uur eindigt.

Campagne ‘Wij durven te delen’

Kinderen groeien snel op. En dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Daarom is het goed, voor ouders én andere betrokkenen, om signalen en zorgen te bespreken. Want je zorgen delen lucht op. Je krijgt het gevoel er niet alleen voor te staan en je komt tot nieuwe inzichten of zelfs oplossingen. In de meeste gevallen hoeven zorgen zo geen echt probleem te worden. Zo luidt ook de campagneslogan van Wij durven te delen: ‘Durf te delen. Laat je zorgen geen probleem worden.’

 

Het delen van signalen en zorgen is niet altijd makkelijk. Voor niemand. Wel kunnen we elkaar helpen om signalen en zorgen bespreekbaar te maken. Op de campagnewebsite www.wijdurventedelen.nl zijn tips te vinden voor het bespreekbaar maken van zorgen en handige hulpmiddelen om in kaart te brengen met wie je zorgen zou kunnen delen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio