14.2 C
De Bilt

Gemeenteraad heeft communicatieplan, meer in gesprek

Hattem – De gemeenteraad van Hattem heeft een communicatieplan opgesteld voor de raadsperiode 2018-2022. Het eerste zichtbare resultaat hiervan is een fotobord in de hal van het stadhuis naast de raadzaal waarop alle raadsleden met foto, naam en partij op een rijtje staan. De gemeenteraad en het college van B&W krijgen hiermee letterlijk een gezicht.

Communicatieplan

De raad heeft zich voor deze raadsperiode twee doelen gesteld: ze wil de zichtbaarheid en bekendheid van de gemeenteraad vergroten en meer in gesprek met de inwoners van Hattem. Deze doelstellingen passen binnen de ambitie van de gemeente om, daar waar mogelijk, samen met inwoners, ondernemers en organisaties van Hattem beleid te maken en uit te voeren. De gemeenteraad wil graag in gesprek met inwoners, organisaties en bedrijven om te horen wat zij vinden van zaken die in Hattem spelen. Deze informatie kunnen raadsleden gebruiken bij hun besluitvorming. Om dit te bereiken is het belangrijk dat de inwoners weten wie de gemeenteraad is, wat ze doet en hoe ze bereikt kan worden.

Raadspagina in de Dijkpoorter

Behalve het bord in de hal verschijnt met ingang van februari elke maand een speciale raadspagina in de Dijkpoorter met daarin bijvoorbeeld informatie over onderwerpen op de commissie- en raadsagenda’s, de raadsleden, de mogelijkheden om in te spreken of mee te praten bij de commissievergadering. Daarnaast wil de gemeenteraad ook via sociale media in contact komen met inwoners en beter laten zien wat zij doet. Ter ondersteuning van deze doelen is de website van de gemeenteraad vernieuwd. Op www.hattem.nl/gemeenteraad is bijvoorbeeld alle informatie over de commissie- en raadsvergaderingen, informatienota’s en door de raad gestelde vragen te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio