9 C
De Bilt

Glasvezel is onmisbaar voor de leefbaarheid in Staphorst

Staphorst- Dat de gemeente Staphorst snel internet voor haar inwoners en bedrijven belangrijk vindt, werd vandaag nog maar eens duidelijk. Drie wethouders, CDA wethouder Bert Krale, ChristenUnie wethouder Bart Jaspers Faijer en SGP wethouder Sytse de Jong van de gemeente Staphorst hebben vanmiddag een glasvezelabonnement afgesloten.

De wethouders wonen buitenaf in Staphorst en gaan straks ook gebruik maken van diensten via het netwerk van de toekomst. Door deze handeling willen de wethouders onderschrijven hoe belangrijk het is om mee te doen. Om glasvezel aan te leggen, is een deelname van 50% voor 18 december noodzakelijk. De teller staat vandaag op 20,1% met nog een kleine 3 weken te gaan. Verantwoordelijk wethouder Krale licht toe: “Voor de leefbaarheid in het buitengebied is een goede breedbandverbinding ontzettend belangrijk. Steeds meer dienstverlening regel je online. Niet alleen voor bedrijven als agrariërs, recreatieondernemers of zelfstandigen is snel internet noodzakelijk, ook gezinnen met schoolgaande kinderen makensteeds meer gebruik van online lesmethodes. Dit project is
voor onze gemeenschap een uitgelezen kans. Het is nu of nooit, kies daarom bewust.”
50% deelname voor 18 december Lars Visscher, projectleider Glasvezel buitenaf, geeft aan dat een deelname van 50% echt noodzakelijk is. “Om dit te bereiken, werken we samen met enthousiaste inwoners (ambassadeurs) uit Staphorst. En dat is hard nodig. Vanuit Glasvezel buitenaf kunnen we dit niet alleen. De ambassadeurs gaan langs deuren, hangen posters op en voeren 1-op-1 gesprekken in de buurt. Het is echt fantastisch om te zien
hoeveel men hier onderneemt. We snappen dat het belang van glasvezel voor het buitengebied groot is, maar we zijn er nog niet gerust op dat we de 50% zomaar halen. We zetten alles op alles om dit te bereiken. Samen gaan we ervoor!”

Aanbod glasvezel

In totaal gaat het in de Kop van Overijssel om ongeveer 6.500 huishoudens en bedrijven. Ruim 2.600 adressen bevinden zich in het buitengebied van Staphorst. Aanmelden kan tot 18 december 2017 door een abonnement bij een dienstaanbieder naar keuze af te sluiten. Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit vijf dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en vastrechtvergoeding (€ 1900 euro bij éénmalige afkoop of € 15,00 euro per maand). Inwoners die na de inschrijfperiode van 18 december alsnog kiezen voor glasvezel, betalen minimaal € 995, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten.

Meer informatie
Meer informatie over de data en tijden van lokale avonden is te vinden op glasvezelbuitenaf.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio