32 C
De Bilt
zaterdag, 13 augustus 2022

GOAL! helpt leerlingen basisschool gezond en fit te worden

Basisschoolleerlingen in Zwartewaterland die fit en gezond willen worden, kunnen meedoen aan GOAL! “GOAL helpt kinderen in de groepen 4, 5, 6, 7 en 8 en hun ouders gezonde keuzes te maken’, legt onderwijswethouder Maarten Slingerland uit. “Dat is belangrijk, want jong gezond geleerd is oud gezond gedaan.”

Gezonde keuzes maken

Iedere ouder wil het beste voor zijn kind. Maar hoe zorg je er nu voor dat je samen de gezonde keuzes maakt? “Dat is best lastig”, aldus wethouder jeugd Jan van der Poel. “Je hebt weinig tijd, dus je pakt even snel de auto en geeft een koekje aan je kind. Klinkt heel logisch. Maar je kunt beter fietsen en komkommer eten. Zo leert het kind namelijk dat bewegen fijn is en dat groente een heel normaal tussendoortje is. GOAL! helpt ouders en kinderen om gemakkelijker die gezonde keuzes te maken.”

Twee fasen bij GOAL!

GOAL! bestaat uit twee fasen. In het eerste deel werken de kinderen aan de conditie. Zij maken dan kennis met verschillende sporten en ontdekken zo welke sport het beste bij hen past. Ook zijn er zes ouderbijeenkomsten. Daarbij leren kinderen en ouders in kleine stapjes en met handige tips om de gezonde keuzes te maken. De buurtsportcoach en verschillende specialisten helpen hierbij.

In de tweede fase gaan de kinderen naar de sportclub die zij zelf hebben gekozen. Ook gaan zij iedere week naar kinderfitness. De ouders en leerlingen krijgen dan nog steeds begeleiding, maar op afstand. Zo kunnen zij de veranderingen blijven volhouden. 

Aanmelden

De aanpak duurt een heel schooljaar. Na een intake in september maken ouder en kind samen met de specialisten een plan. Daarna start in oktober het programma in Hasselt en Genemuiden. Tijdens en aan het eind van programma praten ouders, kind en de specialisten over hoe het gaat. Meedoen kost één keer 50 euro als ouderbijdrage. Opgeven kan door te mailen naar jogg@zwartewaterland.nl. Meer informatie is te vinden op www.samenzwartewaterland.nl/goal.   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio