14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Bedrijventerrein Groot Verlaat Steenwijk krijgt subsidie voor vergroening en verduurzaming

De gemeente Steenwijkerland en de Business Club Steenwijkerland (BCS) werken nauw met elkaar samen, met als doel: het ondernemersklimaat in Steenwijkerland verbeteren. Wethouder Bram Harmsma (economie): ‘Eén van de speerpunten van onze samenwerking is de kwaliteit van bedrijventerreinen een boost geven. Denk hierbij aan uitbreiding van bedrijventerreinen, maar ook aan het verbeteren van de kwaliteit van onze bestaande bedrijventerreinen. Deze samenwerking is uniek in de regio en succesvol.’

Voor bedrijventerrein ‘Groot Verlaat’ in Steenwijk hebben de gemeente, BCS en ondernemers plannen gemaakt om het bedrijventerrein toekomstbestendiger te maken. Denk hierbij aan het aanpakken van netcongestie, het verbeteren van de uitstraling door vergroening en het realiseren van laadinfrastructuur voor vrachtverkeer. Voor deze plannen heeft de provincie Overijssel subsidie toegekend, dus de schop kan de grond in.

Wat zijn de plannen in Steenwijk?

De plannen voor Groot Verlaat bestaan grofweg uit drie onderdelen: vergroening van het openbare gebied, vergroenen en verduurzamen van bedrijfskavels en het realiseren van laadinfrastructuur. ‘Als we kijken naar het openbaar gebied gaat het om het vergroenen van de entree van het bedrijventerrein, het vergroenen van de Loswal (met behoud van functie) en het realiseren van extra hagen langs de erfgrenzen van bedrijven.

Dit alles doen wij om het Groot Verlaat een betere uitstraling te geven, klimaatbestendiger te maken en biodiversiteit te stimuleren. Kortom, allemaal maatregelen om het bedrijventerrein voor ondernemers, medewerkers en bezoekers aantrekkelijker te maken.’ vertelt wethouder Marcel Scheringa (duurzaamheid).

Stimuleringsbijdrage voor bedrijven

‘Niet alleen het openbare gebied wordt aangepakt. We gebruiken de aan ons verstrekte subsidie om ondernemers financieel te helpen. Dit noemen wij ‘de stimuleringsbijdrage’. We financieren een deel van de kosten, die ondernemers maken voor het verbeteren van het bedrijventerrein Groot Verlaat.’, vertelt Roel van Hoorn, voorzitter Business Club Steenwijkerland enthousiast. De stimuleringsbijdrage heeft betrekking op de volgende maatregelen:

  • Aanplanten haag langs hekwerk of erfgrens
  • Vergroenen parkeerplaatsen inclusief realiseren laadinfrastructuur
  • Aanbrengen terreingroen/ eetbare lunchplek
  • Laadvoorzieningen vrachtwagens

De komende periode wordt deze regeling verder uitgewerkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio