2.1 C
De Bilt

Handhaving permanente bewoning op vakantiepark Bospark IJsselheide

Hattermerbroek – Gemeente Oldebroek gaat binnenkort handhaven op permanente bewoning op vakantiepark Bospark IJsselheide. Uit diverse controles blijkt dat ongeveer de helft van de recreatiewoningen op het park permanent wordt bewoond. Permanente bewoning van recreatiewoningen is niet toegestaan.

Toeristisch en recreatief aantrekkelijke Veluwe

Met het handhaven op permanente bewoning van de recreatiewoningen werken we mee aan een kwalitatief goed aanbod van vakantieparken op de Veluwe. Met tien andere Veluwse gemeenten hebben we hier afspraken over met het project Vitale Vakantieparken. Permanente bewoning op een vakantiepark is niet toegestaan omdat de parken bedoeld zijn voor recreatieve doeleinden.

Gelegenheid om alternatieve woonruimte te vinden

De eigenaar van het park krijgt eerst de gelegenheid om bewoners en eigenaren van de recreatiewoningen aan te schrijven. Bewoners krijgen drie maanden de tijd om alternatieve woonruimte te vinden. Na deze drie maanden start de gemeente met aanschrijven en handhaven. “We zijn voortdurend in overleg met de parkeigenaar. Daarbij waarderen we zijn constructieve houding. Gezamenlijk hebben we het doel om het recreatieve gebruik van het park weer volledig te herstellen.”, aldus burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Maatwerk bij sociale problematiek

In de aanpak maakt de gemeente onderscheid tussen gevallen waar geen sprake is van sociale problematiek en waar wél sprake is van sociale problematiek. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Iedere inwoner van onze gemeente heeft recht op passende woonruimte. Voor inwoners van een recreatiewoning waarbij sprake is van sociale problematiek werken we met maatwerk aan een oplossing”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio