19.9 C
De Bilt

Hattem – Van 21 tot en met 24 juni 2018 zijn de Internationale Hanzedagen in Rostock, Duitsland. Ook Hanzestad Hattem is present op dit grootse evenement.

De andere Nederlandse Hanzesteden die deelnemen zijn Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Kampen, Maasbommel, Oldenzaal, Ommen, Tiel, Venlo, Zutphen en Zwolle. De steden trekken samen op om de onderlinge, maar ook de internationale contacten te bevorderen en om te netwerken op economisch, toeristisch en cultureel gebied.

Internationale Hanzemarkt

De Nederlandse Hanzesteden presenteren zichzelf gezamenlijk in een stand op de Hanzemarkt. Bij de Nederlandse stand kan men terecht voor toeristische informatie en een Nederlands hapje en drankje. Het doel is om de Duitse toerist enthousiast te maken voor een bezoek aan de Hanzesteden in Nederland. Ook Rond Uit Hattem draagt haar steentje bij aan deze markt.

Hattem

Tentoonstelling Hanze kunstwerken

Begin mei won Marlies van Hoogenhuizen met haar kunstwerk van jute zakken de wedstrijd voor het Hattemse Hanze kunstwerk. Rostock bood iedere Hanzestad een geldbedrag om een eigen Hanzekunstwerk te maken voor de internationale tentoonstelling. Marlies’ kunstwerk heeft daar een inmiddels een mooie plaats gekregen.

Hanzejeugd

Jaron Rook en Joanne Visscher gaan dit jaar Hattem vertegenwoordigen bij de Hanzejeugd. Zij zijn al vaker mee geweest naar de Hanzedagen. Na een bezoek aan Hattem, inclusief Hanze stadswandeling, zijn zij er helemaal klaar voor om Hattem te promoten in Duitsland. Het programma van de Hanzejeugd speelt zich grotendeels af op historische zeilschepen in en om Rostock, met als hoofddoel kennismaken met andere culturen, samenwerken en doorgeven van tradities.

Hattem

Over de Hanzedagen

Het middeleeuwse Hanzeverbond is het grootste stedenverbond ter wereld. De Hanzedagen zijn bijeenkomsten van Europese Hanzesteden. Het doel ervan is de internationale Hanze levendig te houden en de onderlinge samenwerking te bevorderen. Ieder jaar organiseert één van de Hanzesteden een ontvangst waarbij alle andere Hanzesteden welkom zijn. Vorige edities vonden plaats in Kampen, Bergen (Noorwegen), Viljandi (Estland) en Lübeck (Duitsland). In 2030 zijn er weer Hanzedagen in een Nederlandse stad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio