23.8 C
De Bilt

Hattemse WSW’ers welkom bij gemeente Hattem

Hattem – De gemeente Hattem neemt vanaf januari 2021 het werkgeverschap over van alle in Hattem wonende WSW medewerkers, die nu via de sociale werkvoorziening Tiem aan het werk zijn. Zij zijn sinds vandaag in dienst bij gemeente Hattem.

Zelf regie over WSW

Vanaf vandaag gaat de gemeente Hattem zelf de regie op de Wet sociale werkvoorziening overnemen Dat houdt in dat de gemeente Hattem formeel en materieel werkgever wordt van 34 WSW-kandidaten die in Hattem wonen.

Overgang goed geregeld

Wethouder Carla Broekhuis is blij met deze stap. `De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt om er voor te zorgen dat, voor de betrokken WSW medewerkers, per 1 januari 2021 aanstaande zaken goed geregeld zijn en de medewerkers vloeiend overgaan. Dat dat gelukt is in deze moeilijke tijd, is iets waar ik heel blij van word. Er is maatwerk geleverd waar nodig, de medewerker staat centraal en dat blijft zo. Ik hoop oprecht dat alle medewerkers zich op de nieuwe werklocaties snel thuis gaan voelen.’

Tiem bedankt medewerkers

Ook Martin Post, directeur van Tiem is tevreden: ‘We hebben samen opgetrokken om de overgang van collega’s naar Hattem goed te laten verlopen. We bedanken de medewerkers voor hun inzet bij Tiem en wensen ze veel werkplezier op de nieuwe werkplekken.’

Voor een deel gaat de gemeente zelf taken in het kader van de WSW uitvoeren en voor een deel wordt er op basis van contracten samengewerkt met nieuwe partners zoals bijvoorbeeld Zoethout. Een deel van de taken blijft nog wel bij Tiem, zoals de begeleiding van de gedetacheerde medewerkers, de personeels-en salarisadministratie, de verantwoording aan het Rijk, de taken op het gebied van ziekteverzuim en herbeoordelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio