16.8 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Herinneringsbomen in Olst-Wijhe: samen zorgen voor een groenere gemeente

In de gemeente Olst-Wijhe staat binnenkort iets heel bijzonders te gebeuren. Olst-Wijhe wordt groener met een hartverwarmend initiatief: het planten van herinneringsbomen. Inwoners krijgen de kans om samen met de gemeente een blijvende herinnering te creëren. Een herinnering aan dierbaren, belangrijke levensgebeurtenissen of simpelweg een viering van het leven zelf.

De gemeente Olst-Wijhe wil graag een groenere gemeente zijn. Het planten van bomen draagt bij aan de duurzaamheid en leefbaarheid in Olst-Wijhe. Plus, het is goed voor een gezonder klimaat, meer biodiversiteit en een sterke gemeenschapszin. Bovendien creëren deze bomen ook prachtige, serene plekken. Plekken voor bezinning, herdenking en viering, verweven met mooie ommetjes voor iedereen om van te genieten.

Elke boom vertelt een eigen verhaal

Iedereen kent wel iemand om een boom voor te planten. Bijvoorbeeld ter nagedachtenis aan een dierbare of ter ere van een geboorte of huwelijk. Door een boom te planten met een persoonlijke betekenis, wordt er gewerkt aan een sterkere band met onze omgeving en elkaar. Of het nu gaat om een markante plek in een bestaande wijk, gezellige parkjes of misschien wel een heel herinneringsbos; elke boom vertelt een eigen verhaal. Of misschien wil je als bedrijf of inwoner een steentje bijdragen aan een groenere wereld? Plant dan een boom als compensatie voor milieu-impact. Ook dit is mogelijk binnen dit groene initiatief.

Ook een boom planten in Olst-Wijhe?

Voordat de gemeente gaat beginnen, wordt aan inwoners gevraagd wat ze van het initiatief vinden. Deze input is belangrijk. Zo worden er plekken gecreëerd die aansluiten op de wensen en behoeften van inwoners. Vul hiervoor de vragenlijst in op www.olst-wijhe.nl/herinneringsbomen. Na ophalen van deze input gaat de gemeente op zoek naar geschikte locaties en stellen ze de kaders vast om dit initiatief tot bloei te laten komen. Zo wordt beschikbare grond in groene oases getransformeerd; van groenstroken in nieuwe woonlocaties tot parkzones in het hart van de wijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio