Herinrichting gestart Oostendorp klaar voor de toekomst!

Woensdag 24 maart werd de aftrap gegeven voor de herinrichting van Oostendorp. Er werd een bouwbord onthult door wethouder Henk Wessel samen met de uitvoerder Schagen Infra. De komende maanden wordt het hart van Oostendorp grondig onder handen genomen.

Herinrichting

Na een bewonersavond in het buurtgebouw in Oostendorp is door de gemeente een ontwerp gemaakt. Bij het maken van dit ontwerp is zoveel als mogelijk tegemoetgekomen aan de wensen van de bewoners. Daarnaast voldoet het definitieve ontwerp aan de nieuwste inrichtingseisen. De straten en stoepen worden voorzien van nieuw materiaal en waar nodig worden de leidingen vervangen. Daarnaast wordt het veldje in het centrum van Oostendorp opnieuw ingericht. Op initiatief van bewoners is samen een plek ontworpen waar ontmoeting belangrijk is. De ontmoetingsplek wordt ingericht met veel bloemen en planten die de biodiversiteit versterken. De plek biedt ook ruimte voor gezellig samenkomen en het houden van kleinschalige evenementen.

Klimaatveranderingen

Het klimaat verandert, de buien worden korter en heviger en het wordt warmer en droger. De gemeente bereidt zich voor op deze veranderingen van het klimaat door het nemen van een aantal maatregelen. Zo wordt onder de rijbaan een waterbergende puinverharding aangebracht. In deze puinverharding kan 1,18 miljoen liter water worden opgeslagen waarna het kan infiltreren in de ondergrond. Wanneer de maximale opslagcapaciteit van de puinverharding is bereikt dan wordt het regenwater via een buizenstelsel afgevoerd naar de vijvers langs de Veldbloemenlaan. De gemeente voorkomt hiermee wateroverlast en levert een bijdrage aan de verdroging. De regenpijpen van de woningen worden ook op dit systeem aangesloten. Door het aanbieden van een gratis boom stimuleert de gemeente vergroening van de particuliere tuinen.

Als alles volgens planning loopt is deze herinrichting eind van dit jaar afgerond en is Oostendorp klaar voor de toekomst! De totale investering voor deze herinrichting is ongeveer 2,1 miljoen euro. Meer informatie over dit project op www.elburg.nl/herinrichtingoostendorp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio