16.2 C
De Bilt

Informatieavond over proces Hoogwaterbeschermingsprogramma langs de IJssel 

De gemeente Olst-Wijhe organiseert een informatieavond over het hoogwaterbeschermingsprogramma op woensdag 29 mei a.s. De plannen voor het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) en andere projecten langs de IJssel zullen de komende jaren de nodige overlast geven en ook veranderingen in onze leefomgeving langs de dijk en IJssel. De gemeente Olst-Wijhe hoort van verschillende inwoners dat zij hier vragen en zorgen over hebben.

De planvorming en de uitvoering vindt plaats door andere organisaties zoals het Waterschap Drents Overijsselse Delta/IJsselwerken en Rijkswaterstaat. De besluitvorming van die plannen staat de komende maanden op de agenda.

Omdat de gemeente als lokale overheid dichterbij de inwoners staat en deze ontwikkelingen impact kunnen hebben op de leefomgeving in Olst-Wijhe, organiseert de gemeente de informatieavond.  

Informatieavond gemeente 29 mei 2024  

Tijdens deze avond vertelt de gemeente uitgebreid over het proces rondom het hoogwaterbeschermingsprogramma. Ze informeert belangstellenden zo goed mogelijk over de stappen die de komende tijd moeten worden gezet en hoe de procedures lopen. Denk hierbij aan welke vergunningen worden aangevraagd en wanneer alle plannen ter inzage worden gelegd. Ook is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Het gaat dus echt over het proces en niet over de inhoud van de plannen. De informatieavond is op woensdag 29 mei 2024 van 19.30 tot 21.00 uur in het gemeentehuis in Wijhe. 

Informatie over de inhoud van de plannen bij IJsselwerken 

Inwoners die benieuwd zijn naar de inhoud van alle plannen rondom het hoogwaterbeschermingsprogramma kunnen kijken op www.ijsselwerken.nl. Op dinsdag 14 mei 2024 organiseert het Waterschap Drents Overijsselse Delta/IJsselwerken nog een avond voor bewoners van het Kortrick in Olst die hebben meegedacht over de herinrichting van het gebied langs de Rijksstraatweg. Zij hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Iedereen die meer wil weten over de inhoud van de plannen kan contact opnemen met Herman van den Brink, senior omgevingsmanager van IJsselwerken via herman.v.d.brink@ijsselwerken.nl of 06-11070421. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio