Informatieavond over pleegzorg op dinsdag 30 januari in Hattem

Hattem – Ook in Hattem, Heerde en Epe zijn er kinderen en jongeren die soms tijdelijk en soms voor langere tijd niet thuis kunnen wonen. Daarvoor zoeken we pleeggezinnen, het liefst een beetje in de buurt, zodat het kind bijvoorbeeld op dezelfde school kan blijven. Pleegzorg is heel belangrijk.

Pleegzorg

Dinsdag 30 januari organiseert Trias, samen met Pactum en Timon en de gemeenten Hattem, Heerde en Epe, een informatieavond over pleegzorg. Deze avond begint om 19.30 uur bij Partycentrum De Spikke, Stationsstraat 8 in Heerde. U kunt zich aanmelden door te mailen naar voorpleegouders@trias-groep.nl.

Iedereen kan pleegouder worden

Esther Rooseboom van Trias Pleegzorg: “Vaak denken mensen dat je als pleegouder iets speciaals moet kunnen. We zoeken juist gewone mensen die zich in willen zetten voor een bijzonder kind. Stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en openstaan voor samenwerking. Alleenstaand, getrouwd of samenwonend, werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen: het kan allemaal. In persoonlijke gesprekken kijken we wat elk gezin kan bieden.”

Informatieavond dinsdag 30 januari

Tijdens de informatieavond geven pleegzorgbegeleiders informatie over de verschillende vormen van pleegouderschap, het opleidingstraject en de ondersteuning die de pleegzorgorganisaties aan pleegouders bieden. Ervaren pleegouders geven een kijkje in het reilen en zeilen van een pleeggezin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img