Informatieavond Voedselcoöperaties Olst

Olst-Wijhe – Vers, echt en eerlijk eten, van een boer uit de buurt, wie wil dat nou niet? Bijvoorbeeld groente, fruit, aardappels, zuivel, vlees, maar ook eieren, brood of bier. In en rond Olst wordt van alles geproduceerd, wat je rechtstreeks bij de boer kunt halen! Alleen: in je eentje is dat misschien wat gedoe. Het biedt veel voordelen om dat samen te regelen, bijvoorbeeld door voedselcoöperaties te starten.

Voedselcoöperatie

Een voedselcoöperatie is niet meer dan een afspraak met een groepje mensen, om samen bij een of meer lokale boeren producten in te kopen. Bestellingen, logistiek en distributie houd je in eigen hand en regel je onderling. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Heerlijk vers eten, voor de laagst mogelijke prijs en toch een eerlijk inkomen voor de boer. Maar hoe doe je dat?

 

Tijdens een informatiebijeenkomst op 18 april in het Holstohus praten we over de praktische kant van het opzetten van een voedselcoöperatie: wat zijn de ervaringen, welke afspraken maak je met elkaar, hoe kun je beginnen, en wat is er eigenlijk te koop in en rond Olst?

 

Wees welkom! Aanmelden is fijn voor ons en kan via voedselcoops@ulebelt.nl

 

Woon je niet in Olst, maar wil je wel een voedselcoöperatie starten? Neem contact met ons op! Dan organiseren we ook in jouw stad of dorp een informatiebijeenkomst.

 

Kijk voor meer info en een filmpje van RTV Oost over de voedselcoöperatie in Broekland, op onze facebookpagina:

www.facebook.com/voedselcoops.salland.

 

18 april – 20:00 uur – 1e verdieping Holstohus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img