12.7 C
De Bilt

Cheques Innovatiefonds Sociaal Domein uitgereikt

Heb jij een goed sociaal idee? Dat was de oproep van de gemeente Hellendoorn aan verenigingen, stichtingen en ondernemers vorig jaar. De organisaties Stichting Ieder Kind Telt, SCO-T, Varietas, SKOT en SPGH hadden een goed idee. En zo ook ZINiN Bibliotheek Hellendoorn en Evenmens. Zij deden een aanvraag bij het Innovatiefonds Sociaal Domein. Dat werd beloond met een cheque van € 18.750,- uit handen van wethouder Annemarie Dubbink. Een mooie bijdrage om hun plannen te realiseren.

Dementievriendelijke samenleving

Stichting Evenmens en ZINiN Bibliotheek Hellendoorn willen een bijdrage leveren aan een dementievriendelijke gemeente. Daarom deden ze samen een aanvraag bij het Innovatiefonds Sociaal Domein. Chris Funk (ZINiN) en Mirjam Diderich (Evenmens): ‘Met deze bijdrage willen we een Geheugenpunt realiseren in de bibliotheek in Hellendoorn. Dat is een plek waar mensen met beginnende geheugenproblemen en hun naasten terecht kunnen voor informatie. Er komen spel- en gespreksmaterialen en boeken over geheugenproblemen en dementie beschikbaar. Ook investeren we in technologische hulpmiddelen, zogenaamde thuistechnologie. Dat zijn hulpmiddelen die het dagritme ondersteunen, die zorgen voor geheugensteuntjes en die helpen bij oriëntatie en bewegen. Daarnaast organiseren we diverse activiteiten over dit thema.’

uitreiking skot ikt etc. Foto: gemeente Hellendoorn

Aanbod op maat voor nieuwkomers van 2 tot 12 jaar

De schoolbesturen Stichting Ieder Kind Telt, SCO-T, Varietas en SKOT gaan samen met organisaties voor kinderopvang het toegezegde bedrag inzetten om een aanbod op maat maken voor nieuwkomers van 2 tot 12 jaar in de gemeente Hellendoorn. ‘De integrale leerroute kent als belangrijkste pijlers de Nederlandse taal, sociaal en emotionele begeleiding en de moedertaal. Met de samenwerking tussen de schoolbesturen en SPGH dragen we gezamenlijke verantwoordelijkheid, zodat we deze kinderen een zo kansrijk mogelijke leerroute binnen de gemeente Hellendoorn kunnen bieden’, vertelt Mirelle Schuurman (SKOT) namens de samenwerkende organisaties. 

Hoe werkt het Innovatiefonds Sociaal Domein?

Het Innovatiefonds Sociaal Domein is er op gericht dat kwetsbare mensen in de gemeente Hellendoorn mee kunnen (blijven) doen in de samenleving en hun talenten gebruiken. De gemeente Hellendoorn staat open voor vernieuwende ideeën en innovatieve oplossingen.

Wilt u bijvoorbeeld met uw voetbalvereniging in de gemeente een team oprichten voor mensen met een beperking en heeft u daar hulp bij nodig? Heeft u met uw bedrijf een bijzonder plan om eenzame mensen weer in contact te brengen met buurtgenoten? Of heeft u een ander sociaal idee? Twee of meer samenwerkende partijen kunnen geld krijgen van het Innovatiefonds Sociaal Domein om dergelijke nieuwe activiteiten op te starten.

Aanvraag doen?

Van 1 september tot en met 30 september 2023 kunt u een aanvraag doen voor het Innovatiefonds Sociaal Domein. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.hellendoorn.nl/innovatiefonds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio