15.1 C
De Bilt

Inwoners tijdig betrekken bij de berekening van de WOZ-waarde via voormelding: check uw gegevens en voorkom bezwaren achteraf

Een deel van de inwoners van de gemeente Steenwijkerland ontvangt een dezer dagen een brief over de WOZ-waarde van zijn/haar woning. Om de WOZ-waarde zorgvuldig te kunnen bepalen, is het belangrijk dat de gegevens kloppen.

Om de waarde van de woningen goed te kunnen bepalen, is het belangrijk dat de gemeente de juiste gegevens heeft. Daarom heeft iedereen de mogelijkheid om zijn eigen gegevens te bekijken. Mocht er iets niet kloppen dan kan men dat zelf aanpassen. Dat heet een voormelding. De aanpassingen (met toelichting) gaan naar een onafhankelijk WOZ-taxateur die de gegevens controleert. Woningeigenaren kunnen van 19 november tot en met 17 december inloggen op de website steenwijkerland.mijnvoormelding.nl

WOZ-waarde

In 2021 maakte de gemeente Steenwijkerland voor het eerst gebruik van een voormelding bij het bepalen van de WOZ-waarde van de woningen. Ook dit jaar ontvangt een deel van de inwoners van Steenwijkerland een brief voor de voormelding. De eigenaren van een woning in Steenwijk ontvangen dit jaar geen brief. De huiseigenaren in alle andere kernen ontvangen deze wel. Volgend jaar zullen de inwoners van Steenwijk de voormelding ontvangen en de kernen niet.

Een juiste WOZ-waarde is van groot belang. Deze vormt namelijk de basis voor de berekening van de gemeentelijke onroerendezaakbelastingen (ozb), de waterschaps- en de inkomstenbelasting. De WOZ bepaalt mede hoe hoog de belastingaanslag wordt. Als de WOZ-waarde goed is, hoeft men achteraf geen bezwaar te maken tegen de aanslag.

Uiterlijk eind februari krijgen woningeigenaren de nieuwe WOZ-beschikking in de bus. Belangrijk, want aan de hand van deze zogenaamde marktwaarde betalen zij een deel van hun belastingen.

Meer informatie: www.steenwijkerland.nl/belastingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio