14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Junior-coaches krijgen diploma’s van wethouder Sport

Het was feest bij basisschool ’t PuzzelsTuk in Tuk op vrijdag 21 april. De leerlingen waren in het oranje gekleed voor de Koningspelen. Maar óók voor de diploma-uitreiking van 22 ‘junior-coaches’. Wethouder Bram Harmsma: ‘Op de basisschool sporten en bewegen kinderen met elkaar. Meestal zijn de meesters en juffen dan begeleider.

Tuk uitreiking diploma’s voor de junior coaches door wethouder Bram Harmsma ©Gemeente Steenwijkerland/Wilbert Bijzitter

Met dit programma junior-coaches, één van de activiteiten binnen het thema ‘Jong leren bewegen’, leren we de oudste kinderen van de basisschool om deze rol mee op te pakken. Spelenderwijs krijgen ze van een Buurtsportcoach les in het begeleiden en coachen van sport- en spelactiviteiten. Hartstikke leerzaam én leuk.’

Junior coaches

De leerlingen van groep 7 en 8 zijn tijdens 5 lesmomenten begeleidt door de Buurtsportcoach. De Buurtsportcoach leerde de kinderen waarom bewegen zo belangrijk is. En hoe je als jonge coach hierbij kunt helpen. Ze leerden bijvoorbeeld hoe je een spel kunt starten of stoppen. Hoe je een spel makkelijker of moeilijker kunt maken. Maar ook wat het verschil is als je een sport of spel uitlegt aan de kleinste kinderen óf aan groep 5/6. Daarnaast werd er geoefend met echte spellen. Samen met de jongere leerlingen van de school.

Tuk uitreiking diploma’s voor de junior coaches door wethouder Bram Harmsma ©Gemeente Steenwijkerland/Wilbert Bijzitter

‘Tijdens de Koningspelen konden ze meteen aan de slag en het geleerde in de praktijk brengen. De junior-coaches hebben voor hun medeleerlingen een middag vol sport en spel georganiseerd. Een feestje! Met als afsluiter de diploma-uitreiking. De glunderende gezichtjes bij het krijgen van een diploma zeiden genoeg.’ aldus de wethouder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio